Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki luopui aikeesta myydä Hietalahden halli

Kaupunki
 
Tuomas Marttila
Hietalahden halliin on perinteisten elintarvike- ja herkkumyymälöiden rinnalle avattu tukku uusia ravintoloita.
Hietalahden halliin on perinteisten elintarvike- ja herkkumyymälöiden rinnalle avattu tukku uusia ravintoloita. Kuva: Tuomas Marttila
Fakta

Hietalahden hallin tuulinen syksy

 Kiinteistöviraston tilakeskus neuvotteli Lihakauppa Roslundin kanssa hallin myymisestä yrittäjälle 850 000–1 250 000 eurolla.

 Kiinteistölautakunta palautti tilakeskuksen esityksen Roslundille myymisestä uuteen valmisteluun ja vaati avoimen tarjouskilpailun järjestämistä.

  Kiinteistölautakunta päätti, että myymisestä luovutaan kokonaan.

Helsingin kiinteistölautakunta päätti torstaina illansuussa jokseenkin yllättäen, ettei kaupunki myykään Hietalahden kauppahallia. Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus oli esittänyt hallista luopumista ja sen myymistä yksityiselle tarjouskilpailun jälkeen.

Lautakunnan jäsenistä osa epäili, että kokouksessa käsittelyssä olleet virkamiesten valmistelemat tarjouskilpailun säännöt olisivat mahdollistaneet vähittäistavarakaupan tulon halliin. Tätä suurin osa poliitikoista ei halunnut, vaan kiinteistö haluttiin pitää perinteisenä kauppahallina.

Tilakeskus olisi halunnut luopua kauppahallista, koska sen laskujen mukaan hallista koituu yli 300 000 euron kulut kaupungille vuosittain. Kiinteistövirastosta on myös vakuutettu, että perinteinen kauppahallitoiminta voidaan taata myös tiukoilla ehdoilla tontinvuokrasopimukseen. Poliitikot eivät tästä kuitenkaan vakuuttuneet.

”Emme halunneet päästää hallia kaupungin määräysvallan ulottumattomiin. Olimme myös sitä mieltä, että kun Hietalahden halli on toiminut nykyisellä toimintamallillaan vasta vuoden, tuntuisi armottomalta jo nyt päättää, että se ei toimi”, kiinteistölautakunnan varapuheenjohtaja Jasmin Hamid (vihr) kertoi torstaina illalla.

Hamidin mukaan myymisen aika ei ollut nyt siksikään, että hallikauppiaiden kanssa vuokrasopimuksia solmivalta Helsingin Tukkutorilta on puuttunut lokakuun alusta saakka toimitusjohtaja.

Lautakunnassa uskottiin myös, että kun Hietalahtea ympäröivät asuinalueet Jätkäsaaressa ja Hernesaaressa valmistuvat ja saavat asukkaansa, halli löytää uusia asiakkaita, uuden toimintamallinsa ja oman brändinsä.

Äänestyspäätös syntyi kiinteistölautakunnassa äänin 6–2 puheenjohtaja Juha Hakolan (kok) jäävättyä itsensä.

Myynnin kannalla olivat Timo Tossavainen (kok) ja Sole Molander (kesk). Myyntiä vastustivat Jasmin Hamid (vihr), Erkki Perälä (vihr), Jouni Parkkonen (sd), Antti Hytti (sd), Kirsi Pihlaja (vas) ja Olli Sademies (ps).

Kauppaa oli valmisteltu siitä lähtien, kun hallissa toimivan Lihakauppa Roslundin taustayhtiö tarjoutui ostamaan hallin. Suurin osa hallin nykyisistä yrittäjistä vastusti kauppaa.

Aiemmin kiinteistölautakunta oli jo vaatinut, että Hietalahden kauppahallista järjestetään avoin tarjouskilpailu yhdelle tarjouksen tehneelle myymisen sijasta. Nyt myynnistä siis luovuttiin kokonaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat