Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joiltain asuinalueilta muutetaan turvattomuuden takia – Katso, mistä ja minne helsinkiläiset haluavat muuttaa

Kaupunki
 
Oksasen kaupunki: Yhä useammat korttelit täyttyvät huono-osaisista
Oksasen kaupunki: Yhä useammat korttelit täyttyvät huono-osaisista
Tutkimus: kaupunkien sekoittamispolitiikka on epäonnistunut. Toimittaja: Kimmo Oksanen , kuvaus: Pekka Elomaa, leikkaus: Hertta Tuomi

Kun eräiltä alueilta Helsingissä pois muuttaneille tehtiin kysely muuton syistä, muutama syy korostui vastauksissa: alueen sosiaaliset ongelmat, ympäristö ei ole sovelias lapsille, vieraskielisten osuus asukkaista on suuri, turvattomuus.

Nämä ihmiset saattoivat sentään muuttaa. Matti Kortteinen ja Mari Vaattovaara muistuttavat kuitenkin, että lukuisat ihmiset ovat jämähtäneet omille asuinalueilleen, niin kutsuttuihin köyhyystaskuihin, joista he eivät juuri liiku ulkopuolelle.

Eri alueiden asukkaiden todellisuudet eivät enää kohtaa, eivätkä he ymmärrä toisiaan. Kuplista puhuminen saattaa nousta tästä rakenteellisesta tosiasiasta. Kansakunta on vaarassa haljeta kahtia, tutkijat toteavat.

Helsingin kaupunginhallituksen jäsen Pilvi Torsti (sd) kommentoi tuoreeltaan blogissaan HS:n torstaista uutista Kortteisen ja Vaattovaaran tutkimuksesta. Samalla hän haastoi päättäjät ja tutkijat miettimään uusia keinoja kielteisen eriytymisen torjumiseksi.

”Helsinki on onnistunut monissa tavoitteissaan. Yksi, missä ei ole päästy tavoitteisiin, on terveys- ja hyvinvointierojen kaventaminen”, Pilvi Torsti sanoi perjantaina.

Asuntorakentamisen lisääminen on Torstin mielestä yksi ”uusi” keino kielteisen segregaation torjunnassa.

”Meidän pitää nostaa asuntotuotannon tavoitetta Helsingissä 25 prosenttia eli nykyisestä 5 500 vuosittaisesta asunnosta 7 000:een. Asumisen hinta on ylipäänsä korkea. Ihmiset eivät voi asua eri puolilla kaupunkia oman valintansa mukaan.”

 

Osallistu HS:n testiin. Missä asut ja minne haluaisit muuttaa? Vastattuasi näet myös, minne muut haluaisivat muuttaa.

Korjattu 12. 12. kello 9.50: Pilvi Torstin puolueeksi vaihdettu sd.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat