Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin talous­näkymät ovat ristiriitaisia

Kaupunki
 
Laura Oja
Kuva: Laura Oja

Helsingin seudun talousnäkymät ovat ristiriitaiset. Toisilla aloilla menee lujaa, toisten lasku jatkuu edelleen. Tiedot selviävät Helsingin seudun kauppakamarin tuoreesta toimialakatsauksesta.

Rakentamisen liikevaihto on kasvanut vuodentakaisesta jopa kymmenen prosenttia. Helsingin seudun kauppakamarin johtajan Pia Pakarisen mukaan rakentamisen suhdanneodotukset ovat Uudellamaalla huomattavasti paremmat muuhun Suomeen verrattuna.

Aapo Huhta
Pia Pakarinen
Pia Pakarinen

Informaatio- ja viestintäalan liikevaihto kasvoi kesällä edellisvuodesta viisi prosenttia. Vuodesta 2010 kasvua on kertynyt jopa 40 prosenttia. Informaatioala työllistää Helsingin seudulla jo 62 000 ihmistä.

Ala onkin ohittanut työpaikkojen määrässä monia perinteisesti tärkeitä työllistäjiä. Esimerkiksi teollisuus työllistää tällä hetkellä 67 000 ihmistä.

Myös majoitus- ja ravitsemistoiminnan liikevaihto on kasvanut. Helsingin sataman ja Helsinki-Vantaan matkustajamäärät ovat kasvaneet kolmisen prosenttia.

Sen sijaan teollisuuden, kaupan sekä kuljetuksen ja varastoinnin lasku ei ole pysähtynyt. Yhtäältä kyse on suhdanteista, toisaalta rakennemuutoksesta.

Pakarisen mukaansa nyt tarvitaan ketteryyttä ja muuntautumiskykyä – sekä yrityksiltä että yksittäisiltä ihmisiltä.

”Esimerkiksi digitalisaatio haastaa nyt yritykset luomaan nahkansa uudelleen”, Pakarinen sanoo.

Työntekijöiden ketteryyden ja muuntautumisen tarpeesta kertoo hänen mukaansa myös se, että 17 prosenttia seudun palvelualan yrityksistä on ilmoittanut, että sopivia työntekijöitä ei löydy. Samaan aikaan työttömänä on suuri joukko ihmisiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat