Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulun ihme Isossa Omenassa: ihmiset tekevät jouluostoksiaan hyvällä mielellä

Espoolaisessa kauppakeskuksessa sai lauantaina ostaa mätiä ja kinkkua kaikessa rauhassa. Ostoshuumasta ei näkynyt merkkiäkään, vaikka joulu on jo ovella.

Kaupunki
 
Joulun ihme kauppakeskuksessa
Joulun ihme kauppakeskuksessa
Missä kiire, kireys ja tungos? Ei ainakaan Espoon Isossa Omenassa, vaikka joulu on jo kahden viikonlopun päässä. Viiden joululahjan löytäminenkin marketista sujuu leikin lailla. Toimittaja: Heidi Lämsä HS, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen HS

Kukaan ei puske ostoskärryillä kylkeen, kinkkulaarilla ei ole ruuhkaa ja lelujakin voi katsella aivan rauhassa. Espoon Ison Omenan asiakkaat eivät vielä lauantaina olleet villinneet itseään pakko-ostamisen huumaan, vaikka joulu on jo kahden viikonlopun päässä.

Miehensä kanssa ruokamarketista muun muassa mätiä ja joulupuuron aineksia ostanut Satu Palosaari sanoo, ettei aio stressata tänä vuonna ollenkaan.

”Me otamme tämän joulun tosi iisisti. Lapset ovat jo aika isoja, ei tämä ole enää sellaista härdelliä enää”, Palosaari sanoo.

Merja Tieksola ja Anneli Hiltunen tutkivat joulukojun enkelipatsaita mahdollisesti pukinkonttiin. Käytävällä on väljää, kukaan ei töni.

”Olisiko vasta ensi viikonloppuna se ryysis? Viime jouluna oli niin. Silloin oli pakko päästä äkkiä pois, tuntui, että tukehdun ihmisvilinään, oli niin täyttä”, kertoo Hiltunen.

Urheiluvälinekaupan eteisessä lahjapakettipahveja tunkee laukkuunsa Salla Kimpimäki. Sen verran tarmokkaasti pahvit kassiin painuvat, että olisiko tuskanhiki jo kova?

”Ei ole paha vielä, tämä on ihan mukavaa”, Kimpimäki vastaa ja aikoo jatkaa ostoskierrostaan, sillä nyt on vasta päästy alkuun.

Jouluostoksilla oleva Anja Henttinen on myös täynnä hyvää mieltä.

”Ei ole stressiä. Hyvä fiilis! Ihanaa, kun saan lapsen kotiin, toinen on maailmalla. Joulu on hirveän kivaa aikaa!” Henttinen sanoo.

No entäpä Amir Ahonen, joka on perheensä kanssa kantamassa kauppakasseja jo kotiinpäin, takana on pitkä ostosrupeama. Mitä vielä! Mies on oikein hyvällä tuulella. Syykin paljastuu.

”Neljästä lapsesta vain yksi on mukana”, kertoo Ahonen ja kertoo äitinsä saapuneen suunnitellusti katsomaan muita lapsia siksi aikaa, että vanhemmat saavat tehdä lahjaostoksensa suhteellisen rauhassa.

”Kinkku on vielä ostamatta ainakin, ja muutkin ruokajutut”, Ahonen lisää.

Vielä on siis jäljellä mahdollisuuksia nostattaa joulustressiä. Tällä kertaa Isosta Omenasta sitä ei löytynyt.

Janne Järvinen / HS
Merja Tieksola (vas.) ja Anneli Hiltunen tutkivat joulukojun tarjontaa Espoon Isossa Omenassa lauantaina.
Merja Tieksola (vas.) ja Anneli Hiltunen tutkivat joulukojun tarjontaa Espoon Isossa Omenassa lauantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat