Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tänään on Helsingin joulutapahtumien supersunnuntai – lähetä meille kuvia tapahtumista

Joulupolut, myyjäiset, konsertit ja markkinat ovat tänä vuonna kasaantuneet joulukuun 13. päivään.

Kaupunki
 
Markus Jokela HS
Lukuisat joulutapahtumat houkuttelevat ihmisiä sunnuntaina. Seurasaaren joulupolkua kuljetaan nyt jo 20. kertaa. Vuonna 2012 lapset puikkelehtivat Seurasaaren olkilabyrintissa.
Lukuisat joulutapahtumat houkuttelevat ihmisiä sunnuntaina. Seurasaaren joulupolkua kuljetaan nyt jo 20. kertaa. Vuonna 2012 lapset puikkelehtivat Seurasaaren olkilabyrintissa. Kuva: Markus Jokela HS

Kolmas adventtisunnuntai on tänä vuonna todellinen joulutapahtumien superpäivä Helsingin seudulla. Lapsiperheillä on runsaasti valinnan varaa pelkästään lukuisten joulupolkutapahtumien välillä.

Joulupolkuja voi sunnuntaina kulkea Vuosaaren Uutelassa kello 12–17, Vantaan Korsossa kello 15–18 ja Suomenlinnassa, missä linnoitustonttu Kaarle opastaa muurien sisäpuoliseen maailmaan kello13.30.

Perinnetietoiset suunnistavat kohti Seurasaarta, missä joulupolku avautuu jo 20. kerran. Polku on auki kello 12–17.

Ensimmäisenä vuotena Seurasaaren joulupolkua kulki 8 000 lasta ja aikuista. Viime vuonna järjestäjät laskivat yhteensä 13  000 vierasta, kertoo päätonttu Irmeli Johansson.

”Seurasaaren joulupolku ei edellisinä vuosina ole ollut samana päivänä kuin Vuosaaren joulupolku. Emme kyllä usko, että eri tapahtumat syövät toisiaan. On hienoa, että lapsiperheillä on tekemistä omalla alueellaan”, Johansson sanoo.

Vuosaaressa joulupolku järjestetään nyt neljättä kertaa, Korsossa peräti 16. kerran.

Joulupolkujen lisäksi lapsiperheet voivat sunnuntaina hakeutua Lasten jouluriehaan Helsingin Narinkkatorille, missä esiintyvät muiden muassa Kengurumeininki ja Hevisaurus. Ilmaistapahtuma järjestetään nyt 11. kertaa.

Helsingin Haltialan joulumeininkiin voi tutustua kello 11–18. Lampaat, lehmät ja muut karvakuonot kuulevat jouluevankeliumia tasatunnein.

Kaupunkilaista joulua pääsee viettämään Torikortteleiden joulutapahtumassa Senaatintorin ja Kauppatorin välimaastossa. Vetonaulana on jälleen kerran joulusauna.

Joulusaunasta voi kiirehtiä Senaatintorille Tuomaan markkinoille. Joulumarkkinoita järjestetään myös muun muassa Korjaamolla Töölössä, Kaapelitehtaalla Ruoholahdessa, Hakaniemen torilla sekä Espoossa Albergan kartanossa ja Villa Elfvikissä.

Jos musiikki kiinnostaa, Käpylän tiernapojat avaavat Käpylän joulukauden omalla sovituksellaan perinteisestä tiernapoikanäytelmästä. Kulkue lähtee liikkeelle Pohjolankadulta kello 16.45.

Vantaan Hakunilassa väki kokoontuu Håkansbölen kartanon jouluun, jossa on luvassa ainakin jouluisia piirileikkejä päärakennuksen kuistilla kello 10–15.

Sunnuntain suurin mediatapahtuma on todennäköisesti perinteikäs Lucia-kulkue, joka lähtee liikkeelle kello 18 Senaatintorilla. Tämänvuotisen Lucian nimi paljastetaan kello 12.

”Ja siitä puolen tunnin kulutta hän vierailee Seurasaaren joulupolulla. Olemme niin iloisia, että hän ennättää tulla vossikkakyydillä ennen Suurkirkon juhlallisuuksia”, sanoo Irmeli Johansson.

Helsingin Sanomat kokoaa supersunnuntain tapahtumista kuvakokoelman sekä verkkoon että maanantain lehteen. Jos olet menossa joulutapahtumaan, nappaa kuva ja lähetä mms-viesti numeroon 17181. Voit lähettää kuvan myös Metro.fin sivujen kautta osoitteessa metro.fi/laheta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat