Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bussilinja 500 aloittaa liikennöinnin 2018 – Tukholmankadulla bussikaistat lohkaisevat tilan henkilöautoilta

Kaupunki
 
Benjamin Suomela
Tukholmankadulla katutilasta kilpailevat bussit, henkilöautot, pyöräilijät, raitiovaunut ja jalankulkijat.
Tukholmankadulla katutilasta kilpailevat bussit, henkilöautot, pyöräilijät, raitiovaunut ja jalankulkijat. Kuva: Benjamin Suomela

Meilahti

Helsinki on saamassa uuden bussirunkolinjan vuonna 2018, kun linja 500 aloittaa kulkunsa. Uusi bussilinja kulkee Munkkivuoresta Pasilan kautta Herttoniemeen, ja se korvaa ruuhkaisia busseja 58 ja 58B.

Jotta 500 kulkisi nopeammin ja sujuvammin kuin nykyiset bussit, Helsinki joutuu suunnittelemaan pullonkaulamaisen Tukholmankadun tilajaon kokonaan uusiksi.

Kadulle tulee kaksi bussikaistaa suuntaansa sekä pyöräkaistat molempiin suuntiin. Mäntytien bussipysäkki poistuu kokonaan.

Bussikaistat sijoittuvat nelikaistaisen kadun ulkoreunoille. Henkilöautojen käyttöön jäävät keskimmäiset kaistat. Pyöräkaistoille nipistetään tilaa jalkakäytäviltä.

Helsingin liikennelaitoksen toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski pitää runkolinjan syntyä merkittävänä. Lehmuskoski on seurannut linjan syntyä aiemmissa työtehtävissään Helsingin seudun liikenteessä (HSL) ja Helsingin liikennesuunnittelupäällikkönä. ”500 parantaa yhteyksiä Pasilaan olennaisesti. Samalla Teollisuuskadusta tulee toinen Mannerheimintie.”

HSL oli toivonut, että 500 voisi lähteä liikkeelle jo 2017, mutta Helsingin rakennusviraston mukaan urakka on niin vaativa, ettei tähän aikatauluun ehditä.

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee katusuunnitelmaa maanantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat