Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Auto on saatava takaisin katukuvaan, vaatii espoolaispoliitikko: ”Autoilua rajoittamalla ei saada asukkaiksi varakkaita ihmisiä”

Kun muu pääkaupunkiseutu kamppailee autoilun vähentämiseksi, Espoossa vaaditaan toimia pysäköintipaikkojen lisäämiseksi.

Kaupunki
 
Heidi Piiroinen / HS
Aluepysäköintikiellot herättävät espoolaisautoilijoissa hämmennystä.
Aluepysäköintikiellot herättävät espoolaisautoilijoissa hämmennystä. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Pysäköintiongelmat hiertävät Espoossa.

Kaupunginvaltuutettu Ulla Palomäki (kok) vaatii jo auton palauttamista takaisin katukuvaan. Palomäen kesällä tekemässä aloitteessa vaaditaan muun muassa katujen leventämistä, jotta saadaan lisää paikkoja katujen varsille.

Lisäksi Palomäki toivoo, että Espoo luopuisi aluepysäköintikiellosta kokonaan. Palomäen mukaan asialle on jo saatu kokoomuksen valtuustoryhmän tuki.

”En voi ymmärtää, miksi niitä autoja ei haluta sinne kadulle. Silloinhan ne ihmiset elävöittäisivät niitä, liikkuisivat autolta tai takaisin autoon.”

Palomäki vastustaa Espoon aikeita kaavoittaa aiempaa vähemmän autopaikkoja joidenkin uusien asuinalueiden yhteyteen.

”Tällä tavoin ei ainakaan saada asukkaiksi kovin varakkaita ihmisiä. Se varallisuus korreloi auton omistamisen kanssa.”

Toisin sanoen mitä varakkaampi ihminen on, sitä todennäköisemmin hän omistaa auton ja myös käyttää sitä joskus, Palomäki uskoo.

”Eihän kukaan lähde omalle kesämökille julkisilla.”

Espoon kaupungin virkamiehillä on pysäköinnin suhteen toinen näkökulma. Espoon juuri valmistuneessa pysäköinninkehittämisohjelmassa pyritään pikemminkin hankaloittamaan pysäköintiä kuin helpottamaan sitä.

”Tämä on sellainen pehmeä keino vaikuttaa autoiluun”, sanailee Espoon liikennesuunnittelupäällikkö Markku Antinoja.

Espoon on tulevaisuudessa todennäköisesti luopumassa ilmaisesta kadunvarsipysäköinnistä, mikä kaupungissa tällä hetkellä on. ”Tavoitteena olisi, että mahdollisimman moni voisi käyttää niitä paikkoja pikaiseen asioilla käymiseen. Tätä maksullisuutta yritetään kokeilla pilottihankkeena ensin.”

”Ilmaiseen tai ajallisesti rajoittamattomaan pysäköintiin olisi aina kamala tunku ja maksullisesta tulee välillä purnausta”, Antinoja jatkaa.

Espoon tavoite on tulevaisuudessa Antinojan mukaan lisätä joukkoliikennettä ja pyöräilyä. Pysäköintipaikkoja sen sijaan ei näillä näkymin olla lisäämässä.

Palomäki muistuttaa, että virkamiesten on noudatettava poliitikkojen päätöksiä. ”Ei ihmisiä voi pakottaa liikkumaan tietyllä kulkuneuvolla.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat