Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanssin talo toteutuu – Helsingin kaupunki osallistuu rahoitukseen kuudella miljoonalla eurolla

Kaupunki
 
JKMM ARKKITEHDIT
Tanssin talon tulee Kaapelitehtaan viereen Helsingin Ruoholahteen. Uudisrakennuksen paikka näkyy havainnekuvassa.
Tanssin talon tulee Kaapelitehtaan viereen Helsingin Ruoholahteen. Uudisrakennuksen paikka näkyy havainnekuvassa. Kuva: JKMM ARKKITEHDIT

Pitkään suunnitteilla ollut Tanssin talo toteutuu. Asia sai viimeisen sinetin maanantaina, kun Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti kaupungin osallistumisesta uudisrakennuksen rahoittamiseen.

Tanssin talo on määrä rakentaa Kaapelitehtaan viereen Helsingin Ruoholahteen.

Rakennusprojekti maksaa kokonaisuudessaan 27 miljoonaa euroa. Valtio tukee rakentamista enintään kuudella miljoonalla eurolla, ja näin myös Helsinki tulee tekemään kaupunginhallituksen maanantaisen päätöksen myötä.

HS uutisoi jo toissaviikolla, että Tanssin talon rakentaminen on enää muodollisuuksia vaille varmaa. Helsingin osallistuminen hankkeeseen vaikutti jo tuossa vaiheessa selvältä, sillä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok) ja varapuheenjohtaja Osku Pajamäki (sd) ovat kehuneet hanketta vuolassanaisesti.

Rauhamäki muun muassa kommentoi aiemmin HS:lle, että ”Tanssin talo on hienointa, mitä Helsinkiin on pitkään aikaan tullut. Tähän asti on ollut vaikeaa löytää paikkaa, mihin mennä, jos haluaa katsoa tanssia.”

Tanssin taloon on tarkoitus tehdä muun muassa 250- ja 700-paikkaiset esityssalit, harjoitussali sekä ravintolatiloja. Talo tarjoaa tilat kaikenlaisille tanssin aloille katutanssista kansantansseihin.

Tanssin taloa on puuhattu Helsinkiin vuosikausia. Talon rakentuminen otti ratkaisevan askeleen runsas vuosi sitten, kun Jane ja Aatos Erkon säätiö myönsi hankkeelle 15 miljoonan euron avustuksen.

Rauhamäen ja Pajamäen mielestä hanke olisi ilman säätiön rahoja jäänyt todennäköisesti toteuttamatta.

Tanssin talo on tarkoitus saada käyttöön vuoden 2020 alussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat