Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VR muuttaa Ylen Isoon Pajaan – Helsingin rautatieasemalle harkitaan hotellia

Kaupunki
 
Fakta

Asema on suomalaisen arkkitehtuurin ikoni

 Helsinkiin alettiin jo vuonna 1895 suunnitella uutta rautatieasemaa, koska vanhasta rakennuksesta oli tullut liian pieni.

 Suunnittelukilpailun voitti Eliel Saarinen, joka vastasi pitkälti myös rakennuksen sisätilojen suunnittelusta.

 Hankkeen edetessä voittajasuunnitelman kansallisromanttinen tyyli väistyi modernimman ilmeen tieltä. Asema vihittiin käyttöön vuonna 1919.

VR-yhtymä siirtää pääkonttorinsa Helsingin päärautatieasemalta Länsi-Pasilassa sijaitsevaan Ylen Isoon Pajaan. VR on uusissa tiloissa vuokralaisena vuoden 2017 alkupuolelta.

Ylen toimintaa jää osaan Isosta Pajasta ja muun muassa henkilöstöravintolasta tulee yhtiöiden yhteinen.

”Nykyiset VR:n toimistotilat ovat yli sata vuotta vanhoja. Nykyinen rakennus ja tilat ovat ainutlaatuiset, mutta siirtymällä uusiin tiloihin pystymme työskentelemään joustavammin ja tehokkaammin”, sanoo VR Groupin toimitusjohtaja Mikael Aro tiedotteessa.

Järjestely merkitsee VR:n mukaan miljoonien eurojen säästöä yhtiölle.

”Tehokkuus näkyy myös junalipun hinnassa. Pääkonttorin muutto edullisimpiin tiloihin on osa yhtiön isoa tehostamista, jonka tavoitteena on karsia kustannuksia ja alentaa junalippujen hintoja”, Aro lupaa.

Vielä vuosi sitten VR suunnitteli kokonaan uuden pääkonttorin rakennuttamista Pasilaan, kuten oheisesta videosta ilmenee. Aikeesta on nyt luovuttu.

VR:n toimitusjohtaja, muuttavatko myös päärautietieaseman Kivimiehet?
VR:n toimitusjohtaja, muuttavatko myös päärautietieaseman Kivimiehet?
VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro kertoo VR:n suunnitelmista muuttaa pääkonttori Helsingin Rautatieasemalta Pasilaan. Videolla myös arkkitehtitoimiston havainnekuvia mahdollisesta uudesta toimitilasta. Toimittaja ja editointi: Mark Autio, kuvaus: Janne Järvinen

 

Yle ja yhtiön eläkesäätiö ovat viime vuosina luopuneet sekä toimitiloista että tonteista. Pasilan päämajan ympärille on rakennettu sekä asuntoja että toimistotilaa. Vuonna 1993 valmistunut Iso Paja oli yhtiön viimeinen suuri rakennushanke Helsingissä.

”Sopimus Isosta Pajasta VR:n kanssa on Ylen tavoitteiden kannalta hieno, pitkään valmisteltu askel. Päätös tukee strategisia tavoitteitamme siirtää resursseja seinistä sisältöihin, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen tiedotteessa.

Ison Pajan valmistuessa Ylellä oli lähes 5 000 työntekijä, nyt hiukan yli 3 000.

Muuton myötä rautatieaseman itäsiipi eli Rautatientorin puoleinen osa tyhjenee. VR jää tilojen omistajaksi ja hakee niihin vuokralaisia. Suurinta kiinnostusta on VR:n mukaan ollut hotellitoimintaan, mutta myös toimisto- ja ravintolatilat ovat harkinnassa.

Rautatieaseman hallintosiiven sisäpihalle suunnitellaan lisäksi uudisrakennusta.

Korjaus 16.12. klo 12.35: Yle ei jää Isoon Pajaan vuokralaisena vaan rakennuksen omistajana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat