Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keihäät loppuivat heti kättelyssä – Olympiastadionin tyhjennysmyynti alkoi vauhdikkaasti

Kaupunki
 
Tapio Häivä
Olympiastadion myy urheiluvälineitään pois remonttimyynnin tieltä. Viestikapuloita on myynnissä kymmenittäin.
Olympiastadion myy urheiluvälineitään pois remonttimyynnin tieltä. Viestikapuloita on myynnissä kymmenittäin. Kuva: Tapio Häivä

Keihäät ja stadionin juomapullot olivat suosikkituotteet Olympiastadionin remonttimyynnin ensimmäisenä päivänä. Ostajien innokkuudesta kertoo sekin, että ensimmäiset ihmiset saapuivat jonottamaan sisäänpääsyä jo tunti ennen ovien avausta tiistaina.

”Täällä kävi tiistaina todella paljon ihmisiä. Osa kertoi vievänsä mökille urheiluvälineitä. Osa sanoi ostavansa tavaraa lastenlasten iloksi”, kertoo markkinointipäällikkö Marju Paju.

Myynnissä on lähinnä vuoden 2005 yleisurheilun MM-kisoja ja vuoden 2012 EM-kisoja varten ostettuja urheiluvälineitä: kiekkoja, moukareita, viestikapuloita, kuulia, pikajuoksujen lähtötelineitä, pituushypyn lankkuja, aitoja ynnä muuta. Näiden lisäksi stadion myy pukuhuoneiden naulakoita, tuoleja ja muita kalusteita.

Stadion kauppaa urheiluvälineitään ja kalustoaan, jotta se saadaan tyhjennettyä ennen mittavan peruskorjauksen alkua.

Paju arvioi, että pukuhuoneiden kalustomyyntiä on vauhdittanut se, että näillä puupenkeillä ovat varmuudella istuneet Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaajat ja esimerkiksi FC Barcelonan pelaajat.

”Kaikkein suosituin tuote oli kuitenkin vesipullo, johon on hiekkapuhallettu stadionin tornin kuva. Ne myytiin loppuun ensimmäisen viiden minuutin aikana”, Paju kertoo.

Kaupanteon vauhdikkuus on saanut Pajun epäilemään, ettei ensi viikolla välttämättä ole enää paljon tavaraa jäljellä.

”Meillä on myös kierrätysnurkka, jossa on lähinnä tavallisia toimistokalusteita. Sekin tyhjeni maanantaina kokonaan, mutta sinne voidaan tuoda lisää tavaraa koko ajan.”

Tuoleista arvokkaimmat ovat kuitenkin kunnia-aition nahkapäällysteiset istuimet, joilla ovat istuneet muu muassa Suomen presidentit ja arvovieraat.

Näyttävimpiä myyntituotteita taas ovat stadionin lipputangot pohjois- ja eteläkaarteen huipulta. Lipputangot ovat vajaan viiden metrin pituisia.

Pajun mukaan hinnat on haluttu pitää kirppisluokassa. Esimerkiksi keihäät maksoivat 150 euroa, kun kaupat myyvät uusia keihäitä 300–900 eurolla. Kaikki myyntitulot käytetään lyhentämättömänä uuden Olympiastadionin varustukseen.

Olympiastadion sulkee ovensa kolmeksi vuodeksi ensi viikon tiistaina 22. joulukuuta. Peruskorjattu stadion avautuu vuonna 2019.

Ahti Kannisto
Olympiastadionin yhdeksästä keihäästä kahdeksan myytiin heti ensimmäisenä myyntipäivänä.
Olympiastadionin yhdeksästä keihäästä kahdeksan myytiin heti ensimmäisenä myyntipäivänä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat