Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nordenskiöldinkadun jäähalli saatetaan purkaa – HIFK:n monitoimihallin pohjoinen vaihtoehto kaataisi perinteisen jäähallin

Kaupunki
 
Mika Ranta / HS
Helsinki Garden -monitoimiareenaa on soviteltu sekä Nordenskiöldinkadun varteen vanhan jäähallin ympäristöön että Olympiastadionin kupeeseen Mäntymäelle (kuvassa takana).
Helsinki Garden -monitoimiareenaa on soviteltu sekä Nordenskiöldinkadun varteen vanhan jäähallin ympäristöön että Olympiastadionin kupeeseen Mäntymäelle (kuvassa takana). Kuva: Mika Ranta / HS

Taka-Töölö. Jääkiekkoseura HIFK:n monitoimiareena Helsinki Garden mullistaisi Taka-Töölön kaupunkikuvaa jopa enemmän kuin aiemmin on kuviteltu.

Tarkennetuissa suunnitelmissa pohjoinen eli Nordenskiöldinkadun varteen sijoittuva vaihtoehto tarkoittaisi käytännössä vanhan jäähallin purkamista. Vanha jäähalli ei ole suojeltu rakennus.

Eteläisessä vaihtoehdossa monitoimiareenaa on soviteltu Mäntymäelle. Kaupungin suunnitteluvaraus on edellyttänyt kahden eri vaihtoehdon tutkimista.

Nyt tarkentuneessa pohjoisessa vaihtoehdossa Uusi Helsinki Garden -areena asuinrakennuksineen ulottuisi Urheilukadun ja Nordenskiöldinkadun risteyksestä vanhan jäähallin ylitse.

”Tämä tuli minullekin yllätyksenä suunnittelutyön edetessä”, sanoo kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok).

Alkuvaiheessa monitoimiareenan pohjoiseksi sijoituspaikaksi oli ehdolla vanhan jäähallin pysäköintikenttä lähialueineen. Tämä sijoituspaikka on osoittautunut ahtaaksi.

”Me olemme tutkineet myös vaihtoehtoa, jossa vanha jäähalli säilyisi, mutta se on vaikeata. Tilanne on sama kuin isoa pakettia tunkisi pieneen pussiin”, sanoo Helsingin asemakaavapäällikkö Olavi Veltheim.

Suunnitteluvaraus on myönnetty 60 000 neliön rakennusoikeutta varten. Jos pohjoinen vaihtoehto valitaan, uusia asuntoja tulee enemmän kuin Mäntymäelle on kaavailtu. Rakennusoikeus kasvaisi lähes 80 000 neliöön.

Syksyn aikana monitoimiareenan sijoitusedellytyksiä on täsmennetty kuudessa työryhmässä, joihin on osallistunut HIFK:n lisäksi kaupungin eri virastojen suunnittelijoita. Yksi työryhmistä on tutkinut Olympiastadionin ympäristöön sijoittuvia urheilutoimintoja.

Olympiastadionin peruskorjauksessa stadionin alle syntyy täysimittainen palloiluhalli koripalloa, salibandya ja lentopalloa varten. Vastaavasti HIFK:n monitoimiareenalle on tulossa modernin jäähallin lisäksi yleisurheilun harjoitushalli sekä palloiluhalli, jossa olisi 2 500 hengen katsomo.

Lisäksi areenaan liittyisi liike- ja toimistotilaa ja asuntoja. Suuri osa hallitiloista sijoittuisi maan alle.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee monitoimiareenan tonttivarausta tammikuussa. Jos tonttivaraus jommallekummalle vaihtoehdolle heltiää, Helsinki Gardenin rakennussuunnittelu käynnistyy toden teolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat