Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Darth Vader ja jediritarit valtasivat Tennispalatsin – ”Hienoa, että tällaista fanikulttuuria on”

Uusi Tähtien sota -elokuva toi Tennispalatsiin yleisövyöryn.

Kaupunki
 
Ahti Kannisto
Jediritareita Tennispalatsin edustalla. Kuva on lukijan ottama.
Jediritareita Tennispalatsin edustalla. Kuva on lukijan ottama. Kuva: Ahti Kannisto

Star Wars (suomeksi Tähtien sota) -saagan seitsemäs elokuva The Force Awakens sai keskiviikkona maailmanlaajuisen ensi-iltansa.

Elokuva keräsi keskiviikkona Helsingin keskustassa sijaitsevaan Tennispalatsiin valtaisat yleisömäärät. Tennispalatsi on panostanut ensi-iltaan useiden näytösten voimin.

”Ensimmäinen näytös oli kello 10.45 ja viimeinen kello 21.30.”

Illan näytöksistä lähes jokainen oli paria paikkaa vaille loppuunmyyty.

Elokuva näkyi myös elokuvakeskuksen lähiympäristössä, sillä monet fanit olivat pukeutuneet elokuvien maailmasta tutuiksi hahmoiksi.

”Star Warsit ja Taru sormusten herrasta saavat fanit pukeutumaan selkeästi muita elokuvia enemmän”, kertoo Tennispalatsin teatteripäällikkö Markku Riekkinen.

”On todella hienoa, että tällaista fanikulttuuria on.”

Ahti Kannisto
Darth Vader (vas.) ja Darth Maul (oik.) ja kumppanit Tennispalatsissa tänään keskiviikkona. Kuva on lukijan ottama.
Darth Vader (vas.) ja Darth Maul (oik.) ja kumppanit Tennispalatsissa tänään keskiviikkona. Kuva on lukijan ottama.

Riekkinen muistelee lämmöllä vuotta 1999, jolloin Tähtien sota -tarinan alkua kuvanneen trilogian ensimmäinen osa julkaistiin.

”Silloin ihmiset jonottivat lippuja yön yli rooliasut päällä. Se oli todella mageeta.”

Itse teatteripäällikkö ei ole vielä elokuvaa ehtinyt katsomaan.

”Sitä varjeltiin niin tarkkaan, että elokuvan näki ennen ensi-iltaa vain tekstittäjä. Toivon mukaan kerkeän katsomaan sen mahdollisimman pian”, Riekkinen sanoo.

Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Alroth sen sijaan on elokuvan jo nähnyt. Alroth kirjoittaa arviossaan, että kyseessä on paras Tähtien sota sitten vuoden 1983. Hänen mukaansa The Force Awakens on hieno avaus uudelle Tähtien sota -trilogialle.

HS myös haastatteli kansainväliseksi Youtube-tähdeksi noussutta pietarsaarelaista Sara Forsbergiä, joka on luonut elokuvaan kielen, jota sen eräät avaruusolennot puhuvat.

Vuonna 1983 ensi-iltansa sai alkuperäisen Tähtien sota -trilogian päätösosa Jedin paluu. Tähtien sodasta tehtiin myös uusi trilogia, jonka ensimmäinen osa julkaistiin 1999.

Anakin Skywalkerin muuttumista elokuvahistorian kuuluisimpiin pahiksiin kuuluvaksi Darth Vaderiksi kuvannut trilogia ei yltänyt fanien tai kriitikoiden silmissä alkuperäisen elokuvasarjan tasolle.

Nyt julkaistu The Force Awakens jatkaa tarinaa Jedin paluun jälkeen.

Ahti Kannisto
Uusimman Tähtien sota -elokuvan ensi-ilta veti Tennispalatsiin lukuisia elokuvan maailman mukaisesti pukeutuneita faneja. Imperiumin sotilas on patsas. Kuva on lukijan ottama.
Uusimman Tähtien sota -elokuvan ensi-ilta veti Tennispalatsiin lukuisia elokuvan maailman mukaisesti pukeutuneita faneja. Imperiumin sotilas on patsas. Kuva on lukijan ottama.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat