Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääsee tästä päivästä alkaen suoraan junalaiturilta – hissit koekäytössä

Lentoaseman matkustajaterminaalien junasisäänkäynnit valmistuvat kokonaisuudessaan tuntuvasti myöhässä.

Kaupunki
 
Junalla suoraan lentokentälle – matkustajat kiittelevät sisäreitin avautumista
Junalla suoraan lentokentälle – matkustajat kiittelevät sisäreitin avautumista
Perjantaista alkaen junalla pääsee suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalle, kun hissiyhteys matkustajaterminaaleihin aukesi. HSTV testasi reitin toimivuuden.

Matkustajat pääsevät tästä päivästä alkaen vihdoin suoraan kehäradan junalaiturilta Helsinki-Vantaan lentoaseman sisätiloihin asti.

Lentoaseman juna-asemalta avattiin hissiyhteys matkustajaterminaalien väliseen yhdyskäytävään. Matkustajien käytössä on juna-aseman terminaalinpuoleiselle sisäänkäynnillä kaksi hissiä. Hissit ovat alkuun käytössä kokeiluluontoisesti.

Molempiin hisseihin mahtuu 21 ihmistä. Hissien lisäksi matkustajien käytössä ovat hätäpoistumistien portaat.

”Hissit pystyvät välittämään 500–560 ihmistä tunnissa, joten ruuhkatunnin aikana hisseille voi tulla jonoa”, sanoo kehäradan projektipäällikkö Juha Kansonen.

Hän itse arvelee, että reippaat urheilijanuorukaiset pystyvät käyttämään hätäpoistumistien portaita, mutta raskaiden matkatavaroiden kanssa portaat ovat epäkäytännölliset.

”Jos matka suuntautuu terminaali 2:een, suosittelisin hissiä. Se on kuitenkin helpoin tie, ja odottaminen kestää ruuhka-aikana ehkä minuutin verran. Sen sijaan terminaali 1:lle nopein tie on Tietotien uloskäynnin kautta ja kävelemällä maan päällä”, Kansonen sanoo.

Tietotien sisäänkäynnin ja matkustajaterminaalien väliä kulkevat maksuttomat bussit ovat käytössä myös tämän päivän jälkeen. Bussien vuoroväli on noin viisi minuuttia.

Perjantaiaamusta lähtien kehäradan junat alkoivat pysähtyä lentokentän juna-aseman keskivaiheille. Syksyn aikana junat ovat seisahtaneet Tietotien puoleiseen päätyyn. Juna-aseman laitureilla on mittaa 225 metriä.

Lopullisesti matkustajaterminaalin sisäänkäynti liukuportaineen valmistuu keväällä. Kansosen mukaan yli 60-metriset liukuportaiden osat saadaan kiskottua maan alle jouluun mennessä. Sen jälkeen ne on vielä asennettava yhteen.

Lentoasemalle on päässyt junalla heinäkuusta asti. Matkustajien käytössä on ollut vain etelään suuntautuva Tietotien puoleinen sisäänkäynti. Sieltä on terminaali 1:een noin 350 metrin ja terminaali 2:een noin 700 metrin kävelymatka. Sisäänkäynti on käytössä myös jatkossa.

Liikennevirasto toivoo joulun aikaan matkustavien varaavan lentoasemalla liikkumiseen tarpeeksi aikaa, sillä asemalla on tuolloin paljon matkustajia.

Kehäradan matkustajaterminaalien puoleisten sisäänkäyntien piti alkuaan valmistua jo lokakuun lopussa. HS kertoi kuitenkin jo syyskuun alussa, että sisäänkäyntien valmistuminen myöhästyy reilusti.

Kehärata Race - hurja kisa lentoasemalle
Kehärata Race - hurja kisa lentoasemalle
HSTV:n reality "Kehärata Race" laittoi kesällä testituristit kovaan paikkaan. Kuka ehti ensin lentoasemalle? Yksi otti junan, toinen taksin, kolmas bussin. Tuotanto: HSTV, musiikki: Kevin Macleod / Incompetech.
Terhi Liimu / HS
Helsinki-Vantaan matkustajaterminaaleihin pääsee perjantaista asti suoraan junalla, kun juna-asemalta terminaaleihin vievät hissit alkavat kulkea.
Helsinki-Vantaan matkustajaterminaaleihin pääsee perjantaista asti suoraan junalla, kun juna-asemalta terminaaleihin vievät hissit alkavat kulkea.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat