Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentoasemalle viimein suoraan junalaiturilta

Lentoaseman matkustajaterminaalien maanalainen kulkutie valmistuu kokonaisuudessaan tuntuvasti myöhässä

Kaupunki
 
Kehärata Race - hurja kisa lentoasemalle
Kehärata Race - hurja kisa lentoasemalle
HSTV:n reality "Kehärata Race" laittoi kesällä testituristit kovaan paikkaan. Kuka ehti ensin lentoasemalle? Yksi otti junan, toinen taksin, kolmas bussin. Tuotanto: HSTV, musiikki: Kevin Macleod / Incompetech.

Matkustajat pääsevät perjantaista alkaen vihdoin suoraan kehäradan junalaiturilta Helsinki-Vantaan lentoaseman sisätiloihin asti.

Lentoaseman juna-asemalta avataan hissiyhteys matkustajaterminaalien väliseen yhdyskäytävään. Matkustajien käytössä on juna-aseman terminaalinpuoleisella sisäänkäynnillä kaksi hissiä. Hissit ovat aluksi käytössä kokeiluluontoisesti.

Molempiin hisseihin mahtuu 21 ihmistä. Hissien lisäksi matkustajien käytössä ovat hätäpoistumistien portaat.

”Hissit pystyvät välittämään 500–560 ihmistä tunnissa, joten ruuhkatunnin aikana hisseille voi tulla jonoa”, kehäradan projektipäällikkö Juha Kansonen sanoo.

Kansonen itse arvelee, että ”reippaat urheilijanuorukaiset” pystyvät käyttämään hätäpoistumistien portaita, mutta raskaiden matkatavaroiden kanssa portaat ovat epäkäytännölliset.

”Jos matka suuntautuu terminaali 2:een, suosittelisin hissiä. Se on kuitenkin helpoin tie, ja odottaminen kestää ruuhka-aikana ehkä minuutin verran. Sen sijaan terminaali 1:lle nopein tie on Tietotien uloskäynnin kautta ja kävelemällä maan päällä”, Kansonen sanoo.

Tietotien sisäänkäynnin ja matkustajaterminaalien väliä kulkevat maksuttomat bussit ovat käytössä myös perjantain jälkeen. Bussien vuoroväli on noin viisi minuuttia.

Perjantaiaamusta lähtien kehäradan junat alkavat pysähtyä lentokentän juna-aseman keskivaiheille.

Syksyn aikana junat ovat seisahtaneet Tietotien puoleiseen päätyyn. Juna-aseman laitureilla on mittaa 225 metriä.

Lopullisesti matkustajaterminaalin sisäänkäynti liukuportaineen valmistuu keväällä. Kansosen mukaan yli 60-metriset liukuportaiden osat saadaan kiskottua maan alle jouluun mennessä. Sen jälkeen ne on vielä asennettava yhteen.

Lentoasemalle on päässyt junalla heinäkuusta asti.

Matkustajien käytössä on ollut vain etelään suuntautuva Tietotien puoleinen sisäänkäynti. Sieltä on terminaali 1:een noin 350 metrin ja terminaali 2:een noin 700 metrin kävelymatka. Sisäänkäynti on käytössä myös jatkossa.

Liikennevirasto toivoo joulun aikaan matkustavien varaavan lentoasemalla liikkumiseen tarpeeksi aikaa, sillä asemalla on tuolloin paljon matkustajia.

Kehäradan matkustajaterminaalien puoleisten sisäänkäyntien piti valmistua jo lokakuun lopussa.

HS kertoi syyskuun alussa, että sisäänkäyntien valmistuminen myöhästyy reilusti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat