Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulkua haittaaville mainostelineille nollatoleranssi koko Helsingin alueelle

Kaupunki
 
Teemu Kuusimurto
Helsingin rakennusvirasto on ottanut kulkua haittaavat mainostelineet tehotarkkailuun.
Helsingin rakennusvirasto on ottanut kulkua haittaavat mainostelineet tehotarkkailuun. Kuva: Teemu Kuusimurto

Liikkeiden jalkakäytäville väärin sijoittamille mainostelineille asetetaan nollatoleranssi koko Helsingin alueella.

Tähän saakka on valvottu jalkakäytävien mainostelineitä Helsingin ydinkeskustan alueella. Huomautuslappuja on jaettu rakennusviraston kokeilun ajan sata.

Jos teline on ollut sijoitettuna esteettömyyden kannalta haitallisesti eikä telinettä ollut siirretty huomautuksen jälkeen, se on poistettu ja viety säilytykseen.

Jatkossa jalankulkua haittaavat mainostelineet poistetaan siis kaikkialta Helsingistä. Erityistarkkailussa ovat vilkkaat kadut, joissa liikkuu paljon jalankulkijoita, rakennusvirasto kertoi tiedotteessaan perjantaina.

Rakennusvirasto pitää keskustan alueen kokeiluaan onnistuneena. Huomautuksen jälkeen omistaja siirsi lähes aina telineen – kaduilta poistettiin vain kahdeksan mainostelinettä.

Rakennusvirasto muistuttaa, että telineet voivat olla vaaraksi näkövammaisille. Jalkakäytävälle täytyy jäädä myös riittävästi tilaa muun muassa lastenvaunuille tai pyörätuolille.

Helsinki on antanut ohjeeksi, että mainosteline saa ulottua korkeintaan 80 senttimetrin metrin etäisyydelle liikkeen seinästä. Lisäksi jalkakäytävälle on jätettävä vapaata tilaa vähintään puolitoista metriä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat