Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tätä menoa golfista tulee talvilaji – Vihdissä pelattiin vielä joulukuussakin

Seuraava kisa on ohjelmassa tapaninpäivänä

Kaupunki
 
Konkari neuvoo: Mitä vaatii golf joulukuussa?
Konkari neuvoo: Mitä vaatii golf joulukuussa?
Kun sää on lämmin, Vihdissä pidetään golfkisoja vielä joulukuussakin. Hyvinkääläinen Topi Naamanka neuvoi viimeisellä reiällä, miten kokenut golfari varustautuu ja pukeutuu vesisateeseen ja tuuleen. Toimittaja: Maija Aalto HS, kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru HS

Vihti. Tuuli on pureva, maailma harmaa niin kuin joulukuussa voi olettaakin. Urheilukeskuksen mittari näyttää kuitenkin kymmentä lämpöastetta. Laskettelurinteissä lunta on vähän näön vuoksi alarinteessä, mutta golfkentän vetisellä nurmella käy kuhina.

Vihdissä järjestettiin sunnuntaina poikkeuksellisen myöhäinen kisa – tai miten sen ottaa, sillä seuraavat ovat ohjelmassa tapaninpäivänä ja 27. joulukuuta.

”Tämähän on ihan parasta talviurheilua”, kehaisee hyvinkääläisjoukkue eli Matti Kettunen, Topi Naamanka, Jarmo Turunen ja Mika Hurme urakan loppuvaiheessa.

Hyvinkääläiset ovat oikeassa, niin todella alkaa olla. Vihti golf club sulkee tavallisesti kenttänsä suunnilleen marraskuun alussa, mutta joulukuun erikoiskelejä on nyt riittänyt useampana vuonna. Henkilökunta kertoo, että laskettelurinteen avaaminen olisi kyllä taloudellisesti parempi juttu kuin golfkauden jatko, mutta minkäs teet.

”Toisaalta, tämä on pelaajille elämys. Golfarit ovat usein lajiin hyvin sitoutuneita ja onhan se niin, että Suomessa pelaamaan pääsee sittenkin harvoin”, sanoo keskuksen jokapaikanhöyläksi esittäytyvä Juho Kekkonen tiskin takaa.

”Kenttä on vähän märkä, mutta kaikki ymmärtävät sen tähän vuodenaikaan. Muutenhan tämä ei vaadi meiltä mitään erityisiä toimenpiteitä järjestelyissä. Ihmiset ovat todella hyvällä tuulella, kun ovat saaneet valita kaverinsa ja tulla pelaamaan vielä kerran”, Kekkonen arvelee.

Sunnuntain scramble-kisaan otti osaa 124 golfaria eri puolilta Suomea. Scramble siis tarkoittaa, että kisaa käydään nelihenkisenä joukkueena.

Vihdissä nähdään keväisin sellainenkin erikoisuus, että laskettelurinne ja golf-kenttä ovat yhtä aikaa auki. Keskuksessa pidetään nimittäin vuosittain myös ski&golf-kisat, jossa laskemalla ansaitaan lyöntejä kentälle.

Hyvinkääläismiehistä yksi lyö pallon melkein vesistöön, mutta herroja vain naurattaa. Talvigolf on ilmeisesti aika rento laji, vai onko?

”Tämä scramble on siitä hyvä pelitapa, että yksi hyvä avaus riittää”, sanoo Kettunen. Joukkuepelissä siis koko porukka saa jatkaa siitä, mihin paras lyönti on yltänyt. Eipä näitä miehiä tosin tänään taitaisi harmittaa todellisetkaan vastoinkäymiset.

”Sää ei haittaa, kun pukeutuu vedenpitävästi. Ainoa ongelma ovat kengät. Sukat tässä ovat kaikilla aivan märät jo alussa”, selittää Jarmo Turunen.

”Lämpimänä pysyy kyllä, kun pysyy liikkeellä. Jos jäisi paikalleen, niin olisikin äkkiä tauti tulossa”, arvelee Topi Naamanka, joka keräsi porukan kokoon vilkaistuaan säätiedotusta.

Se näyttää myös kannattaneen.

”Tuli useampi birdie, ja yksi eaglekin. Hyvä peli”, kehaisee Naamanka.

Markus Jokela / HS
Hyvinkääläinen Matti Kettunen rentoutuu Vihdin golfkentällä.
Hyvinkääläinen Matti Kettunen rentoutuu Vihdin golfkentällä.
Markus Jokela / HS
Topi Naamanka hakee palloa melkein purosta, sitten joukkue jatkaa matkaansa.
Topi Naamanka hakee palloa melkein purosta, sitten joukkue jatkaa matkaansa.
Markus Jokela / HS
Laskettelurinteeseen ei ole asiaa vielä hetkeen.
Laskettelurinteeseen ei ole asiaa vielä hetkeen.
Markus Jokela / HS
Mika Hurme, Topi Naamanka, Matti Kettunen ja Jarmo Turunen paiskaavat kättä päälle onnistuneen pelin päätteeksi.
Mika Hurme, Topi Naamanka, Matti Kettunen ja Jarmo Turunen paiskaavat kättä päälle onnistuneen pelin päätteeksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat