Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Golfista tuli talviurheilulaji

Kaupunki
 
Konkari neuvoo: Mitä vaatii golf joulukuussa?
Konkari neuvoo: Mitä vaatii golf joulukuussa?
Kun sää on lämmin, Vihdissä pidetään golfkisoja vielä joulukuussakin. Hyvinkääläinen Topi Naamanka neuvoi viimeisellä reiällä, miten kokenut golfari varustautuu ja pukeutuu vesisateeseen ja tuuleen. Toimittaja: Maija Aalto HS, kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru HS

Vihti

Tuuli puree, ja maailma on harmaa niin kuin joulukuussa voi olettaakin. Urheilukeskuksen mittari näyttää kuitenkin kymmentä lämpöastetta.

Laskettelurinteissä on vähän näön vuoksi lunta alarinteissä, mutta golfkentän vetisellä nurmella käy kuhina.

Vihdissä järjestettiin sunnuntaina harvinaisen myöhäinen golf-kisa. Jatkoa seuraa, sillä seuraavat kisat ovat ohjelmassa tapaninpäivänä ja 27. joulukuuta.

”Tämä on ihan parasta talviurheilua”, kehaisee hyvinkääläisjoukkue eli Matti Kettunen, Topi Naamanka, Jarmo Turunen ja Mika Hurme urakan loppuvaiheessa.

Hyvinkääläiset ovat oikeassa, niin todella alkaa olla. Vihti golf club sulkee tavallisesti kenttänsä suunnilleen marraskuun alussa, mutta joulukuun kelejä on nyt riittänyt useampana vuonna.

Henkilökunta kertoo, että laskettelurinteen avaaminen olisi kyllä taloudellisesti parempi juttu kuin golfkauden jatko, mutta minkäs teet.

”Toisaalta, tämä on pelaajille elämys. Golfarit ovat usein lajiin hyvin sitoutuneita ja onhan se niin, että Suomessa pelaamaan pääsee sittenkin harvoin”, sanoo keskuksen jokapaikanhöyläksi esittäytyvä Juho Kekkonen tiskin takaa.

”Kenttä on vähän märkä, mutta kaikki ymmärtävät sen tähän vuodenaikaan. Muuten tämä ei vaadi meiltä mitään erityisiä toimenpiteitä järjestelyissä”, Kekkonen sanoo.

”Ihmiset ovat todella hyvällä tuulella, kun ovat saaneet valita kaverinsa ja tulla pelaamaan vielä kerran.”

Sunnuntain scramble-kisaan osallistui 124 golfaria eri puolilta Suomea. Scramble tarkoittaa sitä, että kisa käydään nelihenkisenä joukkueena.

Vihdissä nähdään keväisin sellainenkin erikoisuus, että laskettelurinne ja golf-kenttä ovat auki yhtä aikaa.

Keskuksessa pidetään nimittäin vuosittain ski&golf-kisat, jossa ansaitaan laskettelemalla lyöntejä kentälle.

Hyvinkääläismiehistä yksi lyö pallon melkein vesistöön, mutta herroja vain naurattaa. Talvigolf on ilmeisesti aika rento laji, vai onko?

”Tämä scramble on siitä hyvä pelitapa, että yksi hyvä avaus riittää”, sanoo Kettunen. Joukkuepelissä koko porukka saa jatkaa siitä, mihin paras lyönti on yltänyt. Näitä miehiä eivät tosin taitaisi tänään harmittaa todellisetkaan vastoinkäymiset.

”Sää ei haittaa, kun pukeutuu vedenpitävästi. Ainoa ongelma ovat kengät. Sukat ovat kaikilla aivan märät jo alussa”, selittää Jarmo Turunen.

”Lämpimänä pysyy kyllä, kun pysyy liikkeellä. Jos jäisi paikalleen, niin olisikin äkkiä tauti tulossa”, arvelee Topi Naamanka, joka keräsi porukan kokoon vilkaistuaan säätiedotusta. Se näyttää myös kannattaneen.

”Tuli useampi birdie ja yksi eaglekin. Hyvä peli”, kehaisee Naamanka.

 

Konkari kertoo: Näillä tamineilla golf sujuu koiranilmassakin. Katso video osoitteessa HS.fi/hstv
Markus Jokela / HS
Mika Hurme, Topi Naamanka, Matti Kettunen ja Jarmo Turunen paiskaavat kättä päälle onnistuneen pelin päätteeksi.
Mika Hurme, Topi Naamanka, Matti Kettunen ja Jarmo Turunen paiskaavat kättä päälle onnistuneen pelin päätteeksi.
Markus Jokela / HS
Lumitykit tekevät parhaansa golfkentän viereisissä laskettelurinteissä.
Lumitykit tekevät parhaansa golfkentän viereisissä laskettelurinteissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat