Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi epäilee itävantaalaista ravintolaa törkeästä ihmiskaupasta

Kaupunki
 

Itävantaalaista ravintolaa pyörittäneet neljä intialaista miestä on vangittu epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta. Miehet ovat Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteen mukaan kaikki kuuluneet ravintolan tosiasialliseen johtoon tai hallitukseen.

Poliisitutkinnan perusteella miehiä epäillään sukulaisensa harhauttamisesta. Intialainen uhri oli houkuteltu Suomeen, ja hänelle väitettiin, että hän oli 15 000 euroa velkaa maahantulojärjestelyistä. Uhria oli poliisin mukaan kohdeltu väkivaltaisesti, ja hänet oli alistettu väkivallan uhalla.

Uhri oli joutunut tekemään ylipitkiä päiviä kuudentoista kuukauden ajan lähes ilman vapaapäiviä. Työpäivien pituudet olivat 13–17 tuntia. Esitutkinnan mukaan ihmiskaupasta epäillyt miehet olivat hyötyneet taloudellisesti lähes 150 000 euron verran.

Uhri oli saanut itse käyttöönsä palkkaa alle 2 000 euroa. Hänen matkustus- ja pankkiasiakirjansa olivat epäiltyjen hallussa.

Törkeän ihmiskaupan lisäksi ravintolaa epäillään ravintolatuotteiden ohimyynnistä, veropetoksesta ja törkeästä kirjapitorikoksesta. Verotarkastus on vielä kesken.

Tutkinnanjohtaja Hans Pirttilän mukaan ravintola ei ole ollut aiemmin poliisitutkinnan kohteena. Sen sijaan yksi nyt vangituista miehistä on saanut tuomion törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta.

Tapaus on ollut poliisitutkinnassa syyskuun puolivälistä lähtien.

”Asianomistaja otti meihin yhteyttä itse. Hän on mukana Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmässä, joka auttaa ihmisiä selvittämään omaa tilannettaan”, sanoo Pirttilä.

Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä toimii Maanmuuttoviraston alaisuudessa. Se tarjoaa muun muassa oikeudellista neuvontaa, majoitusta ja turvallisuusjärjestelyjä. Apua saa vaikka olisi laittomasti maassa eikä osaisi muuta kuin äidinkieltään.

Poliisitiedotteen mukaan itävantaalaisen ravintolan tutkinta siirtyy syyteharkintaan tammikuussa. Törkeään ihmiskauppaan syyllistynyt voi Suomen lain mukaan saada 2–10 vuotta vankeutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat