Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaalaisen ravintolan pitäjiä epäillään törkestä ihmiskaupasta – uhri on sukulainen

Kaupunki
 

Itävantaalaista ravintolaa pitäneet neljä intialaista miestä on vangittu epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta. Kaikki miehet ovat Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteen mukaan kuuluneet ravintolan johtoon tai hallitukseen.

Tutkinnan perusteella miehiä epäillään sukulaisensa harhauttamisesta. Uhri oli houkuteltu Suomeen ja hänelle väitettiin, että hän oli 15 000 euroa velkaa maahantulojärjestelyistä. Poliisin mukaan uhria oli kohdeltu väkivaltaisesti ja hänet oli alistettu väkivallan uhalla.

Uhri oli joutunut tekemään ylipitkiä päiviä kuusitoista kuukautta lähes ilman vapaapäiviä. Työpäivät olivat 13–17-tuntisia.

Epäillyt olivat esitutkinnan mukaan hyötyneet taloudellisesti lähes 150 000 euron verran. Uhri oli saanut palkkaa alle 2 000 euroa, ja hänen matkustus- ja pankkiasiakirjansa olivat epäiltyjen hallussa.

Törkeän ihmiskaupan lisäksi ravintolaa epäillään ravintolatuotteiden ohimyynnistä, veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Verotarkastus on vielä kesken.

Tutkinnanjohtaja Hans Pirttilän mukaan ravintola ei ole ollut aiemmin poliisitutkinnan kohteena mutta yksi vangituista miehistä on saanut tuomion törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta. Tapaus on ollut poliisitutkinnassa syyskuusta.

”Asianomistaja otti meihin yhteyttä itse. Hän on mukana Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmässä,”, Pirttilä sanoo.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan tammikuussa. Törkeästä ihmiskaupasta voi saada Suomessa 2–10 vuotta vankeutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat