Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Carl Haglund muuttaa Helsinkiin – jättää Espoon kunnallispolitiikan

Kaupunki
 
Katarina Sällylä / HS
Carl Haglundin toiveena on, että muutto helpottaa arkea.
Carl Haglundin toiveena on, että muutto helpottaa arkea. Kuva: Katarina Sällylä / HS

Espoolainen kansanedustaja ja puolueensa puheenjohtaja Carl Haglund (r) muuttaa Espoosta Helsinkiin. Samalla puolueensa ääniharava lopettaa Espoon kunnallispolitiikassa. Asiasta kertoi ensin Yle.

”Totta kai olo on vähän haikea. Olen kuitenkin ehtinyt nähdä paljon ja saada paljon aikaiseksi Espoossa”, 1990-luvun lopulla Espoossa kunnallisjärjestön sihteerinä poliittisen uransa aloittanut Haglund sanoi tiistaina HS:lle.

”Vaikka Espoon hurja kasvu ei aina ole ollut hyvä asia, olen saanut olla mukana näkemässä ja tekemässä hyviä ratkaisuja.”

Vuonna 1979 syntynyt Haglund on paria Brysselin meppivuottaan ja vaihto-oppilasvuotta Yhdysvalloissa lukuunottamatta asunut koko ikänsä Espoossa. Syy muuttoon on yritys helpottaa arkea.

Helsingin kantakaupunkiin muuttava Haglund kertoi, että kun seuraavat kunnallisvaalit ovat vuonna 2017, ja kun lapsi aloittaa ensi syksynä koulun, nyt on oikea rako muuttaa. Kerrostaloasuminen sekä päiväkodin läheisyys helpottaa työ- ja perhe-elämän logistiikkaa.

”Aika on ollut palapeli. Aivan liian usein on ollut liian kiire. Muuton jälkeen ehdimme olla enemmän lasten kanssa”, Haglund sanoi.

Viime kevään eduskuntavaaleissa Haglund sai Uudeltamaalta 21 468 ääntä, mikä oli maassa neljänneksi eniten. Kuka äänet nyt perii, ja aikooko Haglund siirtyä Helsingin kunnallispolitiikkaan?

”Saimme viime vaaleissa neljä uutta valtuustoryhmän jäsentä. Siellä on hyvää jälkikasvua”, Haglund uskoi.

Hän kertoi lähdön ajankohdan olevan sopiva siksikin, että nyt puolue ehtii valmistautua seuraaviin vaaleihin ilman ”niin kutsuttua ääniharavaa”.

Entä se Helsingin kunnallispolitiikka?

”En ole ehtinyt pohtia. Helsingin piirin puheenjohtaja on kyllä jo soittanut ja kysellyt. Olen luvannut harkita”, Haglund kertoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat