Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin joulutori pääsi mukaan The Huffington Postin listaukseen

Kaupunki
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Tuomaan markkinat alkoivat kovassa tuulessa ja sateessa 4. joulukuuta. Joulutunnelmasta muistuttavat lähinnä joulukuusi ja jouluvalot.
Tuomaan markkinat alkoivat kovassa tuulessa ja sateessa 4. joulukuuta. Joulutunnelmasta muistuttavat lähinnä joulukuusi ja jouluvalot. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin Tuomaan markkinat on päässyt mukaan yhdysvaltalaisen uutissivuston The Huffington Postin listaukseen, jossa nostetaan esiin 15 eurooppalaista joulutoria.

”Jos pohdit, onko joulunaika vuoden ihaninta aikaa, niin vilkaisepa Euroopan joulutoreja”, The Huffington Post hehkuttaa.

Synkän sadesään riepottelemissa Tuomaan markkinoiden avajaisissa 4. joulukuuta hytisseillä torikävijöillä voi tosin olla astetta vähemmän romantisoitu käsitys asiasta. Tiistaina 22. joulukuuta päättyvä tapahtuma on kuitenkin järjestäjien mukaan houkutellut Senaatintorille noin 300 000 kävijää, mikä on ennätyslukema.

The Huffington Postin listauksessa esitellään niin maailmankuuluja kuin vähemmän tunnettujakin joulutoreja. Tuomaan markkinoiden rinnalla kerrotaan muiden muassa yli 400 vuoden ajan Ranskan Strasbourgissa järjestetyistä joulumarkkinoista. Myös Tukholman ja Tallinnan joulutorit mainitaan.

”Osa [listatuista joulutoreista] on perinteikkäitä tapahtumia, joita odottaa innolla vuosi toisensa perään. Vähemmän tunnetut torit ovat kuitenkin aivan yhtä ihastuttavia (ja todennäköisesti selvästi vähemmän ruuhkaisia)”, kirjoittaa The Huffington Postin toimittaja Rebecca Shapiro.

Toreja ei ole laitettu paremmuusjärjestykseen. Kutakin kohdetta esitellään artikkelissa virkkeellä tai parilla. Tuomaan markkinoiden kohdalla The Huffington Post nostaa esille muun muassa myynnissä olevat käsityöt.

Artikkelissa myös muistutetaan kohteliaasti, että Euroopasta löytyy runsaasti muitakin käymisen arvoisia joulutoreja.

Tuomaan markkinat on järjestetty Helsingissä joulun alla 1990-luvulta asti. Alun perin tapahtuman kotipaikka oli Esplanadin puisto, mutta vuodesta 2011 lähtien myyntikojut on pystytetty Senaatintorille. The Huffington Postin listauksen yhteydessä julkaistiin ensin vanha kuva, jossa markkinat olivat vielä Esplanadin puistossa. Kuva vaihdettiin tuoreempaan tiistaina.

Päivitys 23.12. kello 8.30: Maininta, että The Huffington Post päivitti artikkeliaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat