Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tikkurilan seurakunta hyllytti työntekijän nettikirjoittelun takia – ilmoitti sylkevänsä turvapaikan­hakijoiden puuroon

Turvapaikanhakijoille kirkossa järjestettävä puurojuhla kirvoitti seurakunnan työntekijän kiivaaseen kirjoitteluun.

Kaupunki
 
Pentti Nissinen
Tikkurilan seurakunta hyllytti työntekijän nettikirjoittelun takia.
Tikkurilan seurakunta hyllytti työntekijän nettikirjoittelun takia. Kuva: Pentti Nissinen

Tikkurilan seurakunnassa Vantaalla herätti kohua tiistaina erään seurakunnan työntekijän merkinnät sosiaalisessa mediassa.

Turvapaikanhakijoille kirkossa järjestettävä puurojuhla oli kirvoittanut työntekijän seuraavanlaisiin kommentteihin Facebook-ryhmässä:

”Syljen niiden puuroon”, ”Joku hartaus niillä... Poltan sen kirkon”, ”Saatana yksikään mutiainen tulee sanomaan mitään”.

Rajat kiinni -ryhmässä kommenttejaan laukonut työntekijä aiheutti runsaasti keskustelua tiistain aikana Facebookissa jonkun jaettua työntekijän ja hänen ryhmänsä kommentit.

Jotkut ottivat yhteyttä seurakuntaan. Työntekijän kommenttien arveltiin täyttävän rikoksen tunnusmerkit. Ainakin uhkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan mainittiin mahdollisina rikosnimikkeinä.

”Nehän oli vain kirjoituksia!” työntekijä vastasi HS:lle puhelimitse tiistaina kirjoituksistaan ja niistä syntyneestä kohusta.

”Mä saan ryhmään kirjoittaa mitä mä haluan. Niin moni muukin tuolla kirjoittaa mitä vaan”, hän sanoi.

”Tieto näistä kirjoituksista tuli minulle tänä aamuna. Työntekijä on toistaiseksi vapautettu tehtävistään”, Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast kertoi tiistaina.

Silvastin mukaan tapaukseen suhtaudutaan Tikkurilan seurakunnassa ja sen katto-organisaatiossa Vantaan seurakuntayhtymässä vakavasti ja asia tutkitaan tarkasti.

”Vantaan seurakuntayhtymällä on yhteiset sosiaalisen median ohjeet seurakuntalaisille. Ne käydään kyllä jokaisen työntekijän kanssa aina läpi”, Silvast kertoi.

”Kyllä me nyt vakavasti käymme tätä läpi... Että ilman näitä me pärjättäisiin.”

Työntekijän kaverit Rajat kiinni -ryhmässä kannustivat työntekijää. Kun työntekijä ilmoitti ryhmässä, että ”mä vissiin sain potkut siit et mä kirjoitin siit puurohommasta”, kaverit ryhmässä tyrmistyivät.

Työntekijän vastauksista HS:n kysymyksiin oli aistittavissa, että tieto siitä, että myös sanoja koskee rikoslaki, tuli yllätyksenä.

Myös katumusta oli ilmassa: ”En tiennyt, että ne menee jakoon ryhmän ulkopuolelle. Mutta nehän on vain kirjoituksia, en mä oikeasti mitään kirkkoa menisi polttamaan!” hän vakuutti.

Tikkurilan seurakunta tiedotti asiasta myöhemmin verkkosivullaan.

”Tikkurilan seurakunnan työntekijä on esittänyt sosiaalisessa mediassa julkisesti rasistisia kommentteja liittyen maahanmuuttajiin ja turvapaikanhakijoihin. Kommentit liittyvät vahtimestarina työskentelevän henkilön työtehtäviin. Nämä mielipiteet ovat henkilön omia, eivätkä Vantaan seurakuntien arvojen tai linjan mukaisia”, seurakunta tiedottaa.

Seurakunnan tiedotteen mukaan asia on annettu myös poliisin tutkittavaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat