Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tikkurilan seurakunta hyllytti työntekijän nettikirjoittelun takia

Turvapaikanhakijoille kirkossa järjestettävä puurojuhla kirvoitti seurakunnan työntekijän kiivaaseen kirjoitteluun.

Kaupunki
 

Yhden työntekijän kirjoitukset Facebookin Rajat kiinni -ryhmässä herättivät tiistaina kohua Vantaan Tikkurilan seurakunnassa.

Turvapaikanhakijoille kirkossa järjestettävä puurojuhla oli kirvoittanut työntekijän muun muassa nimittelemään turvapaikanhakijoita ja uhkaamaan kirkon polttamisella.

Kirjoitukset synnyttivät runsaasti keskustelua tiistain aikana Facebookissa. Jotkut ottivat myös yhteyttä seurakuntaan. Työntekijän kommenttien arveltiin täyttävän rikoksen tunnusmerkit.

Ainakin uhkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan mainittiin mahdollisina rikosnimikkeinä.

”Nehän oli vain kirjoituksia!” työntekijä vastasi HS:lle puhelimitse tiistaina. ”Mä saan ryhmään kirjoittaa, mitä mä haluan. Niin moni muukin tuolla kirjoittaa mitä vaan”, hän sanoi.

”Tieto näistä kirjoituksista tuli minulle tänä aamuna. Työntekijä on toistaiseksi vapautettu tehtävistään”, Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast kertoi tiistaina.

Silvastin mukaan tapaukseen suhtaudutaan Tikkurilan seurakunnassa ja sen katto-organisaatiossa Vantaan seurakuntayhtymässä vakavasti, ja asia tutkitaan tarkasti.

”Vantaan seurakuntayhtymällä on yhteiset sosiaalisen median ohjeet seurakuntalaisille. Ne käydään kyllä jokaisen työntekijän kanssa aina läpi”, Silvast kertoi.

Työntekijän vastauksista Helsingin Sanomien kysymyksiin oli aistittavissa, että tieto siitä, että myös sanoja koskee rikoslaki, tuli yllätyksenä.

”En tiennyt, että ne menee jakoon ryhmän ulkopuolelle. Mutta nehän on vain kirjoituksia, en mä oikeasti mitään kirkkoa menisi polttamaan!” hän vakuutti.

Seurakunnan tiedotteen mukaan asia on annettu myös poliisin tutkittavaksi.

Seurakunta myös painottaa, etteivät sen työntekijän kommentit vastaa seurakunnan arvoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat