Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulu hiljentää Helsingin joukkoliikenteen, uudenvuoden­aattona yömetro käytössä

Kaupunki
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Helsingin metro liikennöi jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä normaalia niukemmin. Uudenvuodenaattona metrojunat kulkevat puolestaan kaksi tuntia normaalia pidempään.
Helsingin metro liikennöi jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä normaalia niukemmin. Uudenvuodenaattona metrojunat kulkevat puolestaan kaksi tuntia normaalia pidempään. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Joulunaika ja vuodenvaihde näkyvät Helsingin seudun liikenteen (HSL) mukaan useina poikkeuksina pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä. Poliisi puolestaan ennakoi ruuhkia pääteille erityisesti aatonaattona keskiviikkona, kun monet ajelevat omilla autoillaan joulunviettoon.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan pääkaupunkiseudulla oli yksi piikki yksityisautojen määrissä jo tiistaina, kun joululahjojen hankinta eteni loppusuoralle. Tällöin liikennettä oli erityisesti kotien ja kauppojen välillä, ei vielä ruuhkiksi asti pois pääkaupunkiseudulta johtavilla valtaväylillä.

HSL supistaa joukkoliikennettä joulun hiljentämissä kaupungeissa. Esimerkiksi bussit, metrojunat, raitiovaunut sekä Suomenlinnan lautta liikennöivät jouluaattona torstaina 24. joulukuuta lauantaiaikataulujen mukaisesti. Joukkoliikenne päättyy noin kello 16.

Lähijunilla on harvennettua liikennettä hieman pidempään, noin kello 17.30:een asti. Tämän jälkeen myös lähijunat pysähtyvät.

Hautausmaille järjestetään sen sijaan jouluaattona lisää bussivuoroja. Lisäliikennettä on muun muassa Hietaniemen ja Honkanummen hautausmaille.

Joulupäivänä Helsingin seudun joukkoliikenne käynnistyy noin kello 11. Helsingin bussit, metro, raitiovaunut ja Suomenlinnan lautta kulkevat sunnuntaiaikataulujen mukaisesti, ja muun HSL-alueen joukkoliikenteessä ajetaan vain osa bussilinjoista.

Pääkaupunkiseudun lähijunat liikennöivät joulupäivän aamuna kello 11:een asti normaalia sunnuntaita harvemmin, mutta sen jälkeen junia kulkee sunnuntain tapaan.

Myös tapaninpäivänä 26. joulukuuta joukkoliikenne kulkee pääkaupunkiseudulla sunnuntaiaikataulujen mukaisesti.

Uudenvuodenaattona, torstaina 31. joulukuuta, on puolestaan voimassa perjantain aikataulut. Metro liikennöi tuolloin kaksi tuntia normaalia pidempään eli kello 1.30:een saakka.

Edellisen kerran niin sanottu yömetro oli käytössä kiivaimman pikkujoulukauden aikana marras–joulukuun vaihteessa.

Kaikkia joukkoliikenteen poikkeuksia voi tutkia tarkemmin HSL:n verkkosivuilta.

Poliisi arvelee, että joulun meno- ja paluuliikenne tulee olemaan vilkasta, joskin vähäisempää kuin ruuhkaisimpina kesäviikonloppuina. Eniten liikennettä tulee olemaan aatonaattona keskiviikkona.

”Pahoja ruuhkia ei odoteta pääteille, mutta mahdollinen peräänajo tai muu onnettomuus muuttaa tilanteen pysähteleviksi ja seisoviksi jonoiksi”, sanoo ylikomisario Harri Auvinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

”Suositeltavaa on ajaa liikennevirran mukana ja välttää tarpeettomia ohituksia”, hän neuvoo vielä.

Joulun paluuliikenteen poliisi odottaa jakautuvan tapaninpäivälle ja sunnuntaille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat