Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mattimyöhäiset jonottivat Hakaniemen halliin – ostoksille ehtii vielä aattonakin

”Saan tarpeeksi kinkuista tässä tiskillä. Tänä jouluna syön kalkkunaa”, sanoo Reinin lihan myyjä Aku Lappalainen.

Kaupunki
 

Jouluaaton aattona ennen aamukahdeksaa Hakaniemen hallin ovelle liruu kymmenien ihmisten jono. Onko tunnelma kuitenkin jouluinen ja rento, jonosta ja säkkipimeästä aamusta huolimatta?

”No... Monet ihmiset näyttivät ihmettelevän, että mikä juttu tämä jono nyt on”, naurahtaa paikalle osunut Jonna Sivonen.

Kun ovet aukesivat, ihmiset sujahtivat hallin sisuksiin – ja ainakin Reinin lihassa pyörähti käyntiin yksi vuoden kiireisimmistä päivistä.

”Kyllä täällä täysi tohina alkoi heti, kun avattiin”, vakuuttaa Reinin lihan myyjä Aku Lappalainen.

Puhelinyhteys on huono, ja taustahäly kertoo, että hallin käytävillä tungeksii ihmisiä ja kauppaa tehdään nyt ihan tosissaan.

”Jos nämä eivät ole vuoden kiireisimpiä päiviä niin ainakin hyviä kakkosia pääsiäisen jälkeen”, Lappalainen sanoo.

Vielä 23. päivän aamuna jotkut mattimyöhäiset käyvät hakemassa joulukinkkunsa tai lihat karjalanpaistiin. Monet heistä ovat tuttuja kasvoja, kertoo kuudetta joulua Reinin lihassa työskentelevä Lappalainen.

”On esimerkiksi vanhoja ihmisiä, jotka eivät muuten hirveästi kodistaan liiku. Tai sitten kauemmaksi muuttaneita ihmisiä, jotka kuitenkin haluavat perinteisesti hakea joululihansa täältä”, Lappalainen sanoo.

Aku Lappalainen arvioi kokemuksen perusteella, että kaupankäynti hiljenee keskiviikkona puoliltapäivin, kun ihmiset suuntaavat joulunviettoon.

Kauppojen työntekijät ovat myyneet sikaa koteihin jo viikkokausia. Joko oma kinkku on valittu vai luotatko siihen, että jotain jää myymättä?

”Pakko tunnustaa, että saan kinkusta tarpeekseni tässä tiskillä. Tänä jouluna syön kalkkunaa”, Aku Lappalainen tunnustaa.

Jos vielä jouluaattoaamuna huomaa, että jotain on unohtunut, ostoksille ehtii vielä puoleenpäivään saakka. Ainakin osa Hakaniemen hallin liikkeistä palvelee vielä huomenna jouluaattona kello 8–12. Katso joulunajan muut aukioloajat HS:n joulumuistiosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat