Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rapistuneen Käärmetalon remontti alkaa viimein Helsingin Käpylässä

Suojellussa talossa jouduttiin asettamaan asuntoja käyttökieltoon

Kaupunki
 
Arvokas vuokratalo pääsi rapistumaan
Arvokas vuokratalo pääsi rapistumaan
Helsingin Käpylässä sijaitsevan pahoin rapistuneen Käärmetalon asukkaat toivovat, että vuosia odotettu peruskorjaus alkaisi pian. Talon parvekkeet ovat päässeet niin huonoon kuntoon, että ne pitää panna pian käyttökieltoon. Osassa asunnoista on sisäilma- ja kosteusongelmia, ja neljä 189 asunnosta on jo käyttökiellossa.

Helsingin Käpylässä sijaitsevan niin sanotun Käärmetalon remontti voi alkaa vihdoinkin. Helsingin rakennuslautakunta myönsi tiistaina rakennusluvan kyseisen kerrostalokokonaisuuden peruskorjaukselle.

1950-luvun alussa valmistunut Käärmetalo on Helsingin kaupungin vuokratalo. Vuonna 2002 Helsingin valtuusto päätti säilyttää arkkitehti Yrjö Lindegrenin suunnittelemat rakennukset. Samaa ajoi myös kansainvälisen modernin arkkitehtuurin suojelujärjestö Docomomo.

Kipeästi perusteellisen remontin tarpeessa olevan Käärmetalon korjausta ei ole voitu aloittaa ennen suojelumääräysten valmistumista ja rakennusluvan saamista. Suojeluun liittyvät tutkimukset ja selvitykset veivät vuosia. Yksityiskohtia oli hiomassa Museovirasto, kaupunginmuseo ja kaupunkisuunnitteluvirasto.

Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) joutui panemaan useita Käärmetalon asuntoja käyttökieltoon suojelua odotellessa. Osassa 189 asunnosta on esimerkiksi tihkunut kosteutta rakenteista. Remontin viivästyessä myös korjauslasku on paisunut.

Käärmetalon remontin ensimmäinen vaihe maksaa Hekan mukaan noin seitsemän miljoonaa euroa.

Tiukat suojelumääräykset velvoittavat säilyttämään paljon vanhaa, joten museoviranomaisilla on ollut tarkkoja vaatimuksia esimerkiksi keittiöiden suhteen. Peruskorjauksessa kunnostetaan muun muassa keittiöt, kylpyhuoneet, sisäpinnat, parvekkeet, yläpohjarakenteet ja ulkoseinän rappaus.

Käärmetalo kiemurtelee Mäkelänkadun varrella Käpylässä.

Heka omistaa noin 47 000 ARA-vuokra-asuntoa, joiden isännöinnistä ja huollosta vastaavat 21 alueyhtiötä. Heka investoi vuonna 2016 vuokratalojen peruskorjauksiin kaikkiaan 110,4 miljoonaa euroa.

Sami Kero / HS
Käärmetaloksi kutsuttu kerrostalokompleksi kiemurtelee Helsingin Käpylässä.
Käärmetaloksi kutsuttu kerrostalokompleksi kiemurtelee Helsingin Käpylässä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat