Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asukkaat odottivat vuosia remonttia rapistuvassa Käärmetalossa – nyt se saa vihdoin alkaa

Osa Käpylän pitkän vuokratalon asunnoista ehdittiin asettaa jo käyttökieltoon.

Kaupunki
 
Arvokas vuokratalo pääsi rapistumaan
Arvokas vuokratalo pääsi rapistumaan
Helsingin Käpylässä sijaitsevan pahoin rapistuneen Käärmetalon asukkaat toivovat, että vuosia odotettu peruskorjaus alkaisi pian. Talon parvekkeet ovat päässeet niin huonoon kuntoon, että ne pitää panna pian käyttökieltoon. Osassa asunnoista on sisäilma- ja kosteusongelmia, ja neljä 189 asunnosta on jo käyttökiellossa.

Käpylä

Helsingin Käpylässä sijaitsevan niin sanotun Käärmetalon remontti voi alkaa vihdoin. Helsingin rakennuslautakunta myönsi tiistaina rakennusluvan kerrostalokokonaisuuden peruskorjaukselle.

1950-luvun alussa valmistunut Käärmetalo on Helsingin kaupungin vuokratalo. Vuonna 2002 valtuusto päätti säilyttää Yrjö Lindegrenin suunnitteleman kokonaisuuden.

Kipeästi kaivattua korjausta ei kuitenkaan voitu aloittaa ennen suojelumääräysten valmistumista, ja suojeluun liittyvät selvitykset veivät vuosia.

Päätöstä odotellessa Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) joutui panemaan useita asuntoja käyttökieltoon muun muassa rakenteista tihkuneen kosteuden vuoksi.

Talossa on 189 asuntoa, ja remonttia odotellessa paisui myös korjauslasku. Remontin ensimmäinen vaihe maksaa Hekan mukaan noin seitsemän miljoonaa euroa.

Suojelua hioivat Museovirasto, kaupunginmuseo ja kaupunkisuunnitteluvirasto. Suojelumääräykset velvoittavat säilyttämään paljon vanhaa, joten viranomaisilla on ollut tarkkoja vaatimuksia esimerkiksi keittiöiden suhteen.

Käärmetalo kiemurtelee Mäkelänkadun varrella Käpylässä.

Sami Kero / HS
Käärmetaloksi kutsuttu kerrostalokompleksi kiemurtelee Helsingin Käpylässä.
Käärmetaloksi kutsuttu kerrostalokompleksi kiemurtelee Helsingin Käpylässä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat