Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies ammuskeli starttipistoolilla Rinnekodilla – yhteyttä turvapaikanhakijoihin tutkitaan

Kaupunki
 

Poliisi etsi monen partion voimin ammuskelijaa Rinnekodin ympäristöstä Pohjois-Espoosta keskiviikkona illalla. Epäilty saatiin kiinni kahden tunnin etsintöjen jälkeen lähistöltä.

Sosiaalisessa mediassa levisi illan ja yön aikana tietoja, joiden mukaan Rinnekotiin olisi hyökätty aseen kanssa. Julkisuudessa on myös ollut tietoja, joiden mukaan ammuskelu olisi tapahtunut Rinnekodissa sisällä.

Länsi-Uudenmaan poliisista kerrotaan, että tiedot ovat perättömiä.

”Ammuskelu tapahtui Rinnekodin alueella, mutta ei sisätiloissa”, komisario Teemu Värtinen Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi torstaina aamupäivällä.

Rinnekodissa Pohjois-Espoossa on majoitettuna alle 18-vuotiaita turvapaikanhakijoita.

Värtinen ei torstaina aamupäivällä osannut kertoa, oliko ammuskelulla yhteyttä turvapaikanhakijoihin. Ammuskelijaa, täysi-ikäistä miestä päästään tämän motiiveista kuulemaan torstaina iltapäivällä.

Värtinen arvelee, että julkisuudessa olleet uutiset ovat perustuneet sosiaalisessa mediassa kerrottuun: ”Aika vaarallista lähteä sometietojen varassa lausumaan asioita”, Värtinen sanoi.

Länsi-Uudenmaan poliisi sai hälytyksen Rinnekodille kello kahdeksan aikaan keskiviikkoiltana. Hälytys oli tullut naapurustosta, kun Rinnekodilta oli kuultu laukauksia.

Poliisi puhutti etsintöjen aikana illalla useita paikallisia asukkaita sekä alueella liikkuneita. Epäilty otettiin kiinni kello kymmenen aikaan illalla, jolloin ase todettiin starttipistooliksi.

Komisario Teemu Värtisen mukaan oli oletettavaa, että alkoholi oli osaltaan aiheuttanut ammuskelun.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan ammuskelija on Rinnekodin läheisyydessä sijaitsevan Rinnekoti-Säätiön vuokrakerrostalon entinen asukas, joka on aiemmin saanut häädön talosta häiriökäyttäytymisen takia ja joka oli keskiviikkona vierailulla talossa.

Poliisi tutkii tapausta laittomana uhkauksena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat