Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

84-vuotias Linnanmäki-fani kesän klassikkokuvasta: ”En minä nyt niin kauhuissani oikeasti ollut”

Huvipuistoa rakastava Martti Laaksonen mielestä on ikävää, että Linnanmäki on talvella suljettu.

Kaupunki
 
84-vuotias Martti Laaksonen haluaa vuoristorataan monta kertaa kesässä
84-vuotias Martti Laaksonen haluaa vuoristorataan monta kertaa kesässä
Helsinkiläinen Martti Laaksonen rakastaa huvipuistoja. Jalkakäytävällä mies käyttää turvallisuussyistä rollaattoria, mutta vuoristoradassa häntä ei hidasta mikään. Toimittaja: Maija Aalto, kuvaus ja leikkaus: Arttu Luhtala

”Oikein hyvää kuuluu, terveyskin on hyvä. Mutta vähän ikäväähän se on, että huvipuisto on suljettu talveksi”, huokaa Martti Laaksonen, 84.

Laaksosta haastateltiin elokuussa Helsingin Sanomiin, koska hänellä on ikäisekseen erikoinen rakkauden kohde: Linnanmäki ja etenkin sen vuoristorata. Laaksonen käyttää rollaattoria, mutta se ei estä häntä käymästä huvipuistossa monta kertaa kesässä.

Erityisesti lukijat ihastuivat valokuvaaja Aapo Huhdan ottamaan kuvaan, jossa Laaksosen kasvoilla näkyy sekä riemu että kauhu.

”Vähän teatteriahan siinä kuvassa oli. En minä nyt oikeasti ihan niin kauhuissani ollut”, Laaksonen väittää nyt.

Hän kertoo saaneensa jutusta tuttavilta vähän samanlaista palautetta kuin toimitukseenkin on tullut: onpa mukavaa, kun on niin myönteinen juttu, kuva, asenne.

Myös taiteilija Kaj Stenvall innostui kuvasta ja käytti sitä politiikan kommentointiin. Stenvall maalasi vuoristoradan kyytiin perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ja jarrumieheksi mielipiteillään pahennusta herättäneen kansanedustaja Olli Immosen.

Joulua Laaksonen viettää poikansa perheen kanssa. Samalla juhlitaan myös 85-vuotissyntymäpäiviä.

”Ei ole mitään suurempia hurjuuksia tekeillä. Rauhallisissa merkeissä vietetään joulua”, Laaksonen kertoo.

Yksi Linnanmäelle Laaksosta vetävä tekijä on kauneus. Hän kulkee kesäisin mielellään iltaisin katsomassa huvipuiston valoja ja kukka-asetelmia. Minne Helsingissä kannattaisi mennä nyt, kun kaupunki on harmaa?

”Kasvitieteellinen puutarha on kaunis. Ja Töölönlahtea minä kierrän ympäri mielelläni, imen Helsingin kauneutta itseeni tällä lailla.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat