Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihminen kuoli sähköiskuun junan katolla Helsingin ratapihalla

Sähköturma oli joulunpyhien vakavin onnettomuus pääkaupunkiseudulla. Eniten poliisia työllistivät kotihälytykset ja rähinät.

Kaupunki
 
Mikko Stig
Sähköjunien ajojohtimien jännite on yli satakertainen kotitalouksien sähköverkkoon nähden.
Sähköjunien ajojohtimien jännite on yli satakertainen kotitalouksien sähköverkkoon nähden. Kuva: Mikko Stig

Junan katolla ollut ihminen paloi kuoliaaksi Helsingin ratapihalla varhain lauantaiaamuna. Helsingin pelastuslaitos sai hälytyksen palavasta junasta kello neljän jälkeen aamuyöllä.

”Havaitsimme, että katolla palaa ihminen. Henkilö on menehtynyt saman tien”, palomestari Toni Fohlin kertoo.

Vainaja on niin pahasti palanut, että hänen tunnistamisensa voi olla vaikeaa. Edes uhrin sukupuoli ei ollut vielä lauantaina selvillä.

Rautateiden sähköjohdoissa on yli satakertainen jännite tavallisiin kotitalousjohtoihin verrattuna. Ajojohtojen jännite on 25 000 volttia, kun kotitalouksien tavallisessa sähköverkossa vallitsee 230 voltin jännite. Suurjännitteen vuoksi sähkövirta voi olosuhteista riippuen ”loikata” ilmassa pitkänkin matkan.

Esimerkiksi radoilla työskenteleviä ohjeistetaan pitämään vähintään kahden metrin turvaetäisyys ajojohtimiin. Edes työkalut eivät saa Ratahallintokeskuksen turvaohjeiden mukaan ulottua sitä lähemmäs johtimia. Työkoneiden ja vaunujen katoille kiipeäminen on kielletty ammattilaisiltakin.

Rataverkosta piti katkaista sähköt ja juna maadoittaa, jotta vainajaa päästiin irrottamaan. Poliisi selvittää, miten henkilö oli joutunut katolle.

Ratapihalla tapahtunut turma oli joulunpyhien ainoa kuolemaan johtanut onnettomuus pääkaupunkiseudulla. Muilta osin pyhät ovat sujuneet hälytystehtävien valossa melko rauhallisesti.

Huoneistopaloja oli tapaninpäivän iltaan mennessä kolme. Espoon Muuralassa tapahtuneessa palossa omakotitalon asukas loukkaantui vakavasti jouluaattoaamuna. Palon syytä ei vielä ole saatu selville.

Aattoiltana Espoon keskuksessa syttyi tulipalo, kun asukas oli nukahtanut kesken ruuan valmistuksen. Helsingin Suutarilassa tuli tuhosi asunnon keskiviikkona. Pelastuslaitoksen mukaan palon sytytti todennäköisesti koiranpentu, joka oli napsauttanut lieden päälle.

Poliisia työllistivät eniten kotihälytykset ja rähinöinnit.

Espoon Olarissa tuntematon mies pahoinpiteli noin 40-vuotiasta miestä kaupan takapihalla lauantaina aamuyöllä. Helsingin Annankadulla miehen epäillään ampuneen käsiaseella ilmaan tapaninpäivänä aamuyöllä.

Keskiviikkoiltana poliisi tavoitti miehen, jonka epäiltiin ammuskelleen starttipistoolilla Rinnekodin lähellä Pohjois-Espoossa. Tapaus ei liity Rinnekotiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat