Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uroteko muutti Helsingin vauvanpelastajan arkea – ”Elämääni on tullut lisää jännitystä”

HS kysyi vuoden uutisista tutuilta kaupunkilaisilta, mitä heille kuuluu nyt

Kaupunki
 
Kaivopuiston vauvanpelastaja lähti töihin suoraan merestä
Kaivopuiston vauvanpelastaja lähti töihin suoraan merestä
Helsingin kaupungin pelastuslaitos lähettää kiitokset Faiz Chistylle esimerkillisestä toiminnasta – miten Chisty reagoi? Toimittaja Noona Bäckgren, kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu HS.

Pizzerian pitäjä Faiz Ullah Chisty tuli tunnetuksi toukokuussa, kun hän pelasti Helsingin Merisatamassa veteen tippuneen vauvan. Chisty oli vaimonsa kanssa kävelyllä puistossa, kun he huomasivat lähellä olleen pariskunnan lastenvaunujen kaatuvan rannalta veteen.

Chisty ei hukannut hetkeäkään, vaan hyppäsi mereen ja onnistui pelastamaan pienokaisen.

”Elämänpiirini on laajentunut sen jälkeen, kun vauvan pelastamisesta tuli iso uutinen. Ennen oli vain minä ja tuttu ystäväpiiri”, Chisty kertoo nyt.

Chistyn sankaritarinan saatua runsaasti julkisuutta ihan tuntemattomatkin ovat tulleet juttelemaan. ”Viimeksi niin kävi viime viikonloppuna, kun olin ystäväni kanssa Tampereella ostamassa käytettyä autoa. Autokauppias katsoi pitkään ja kysyi, olenko minä se vauvanpelastaja Helsingistä.”

Marraskuussa Chistyn teko palkittiin Turvallisuus & Riskienhallinta -lehden Vuoden turvallisuusteko 2015 -palkinnolla Messukeskuksessa.

Sana Chistyn sankariteosta kiiri kauas – jopa Marokkoon asti. ”Vaimoni on marokkolainen, ja häneen otettiin asian vuoksi yhteyttä. Vaimoni kertoi tarinan omasta näkökulmastaan, ja se esitettiin Marokossa paikallisuutisissa”, Chisty kertoo.

Chisty sanoo olevansa yhä iloinen siitä, miten keväällä reagoi nähdessään vauvan joutuvan veteen. ”Joskus elämässä tulee eteen asioita, joihin pitää vain tarttua, eikä ajatella seuraamuksia. Tässä tapauksessa kaikille kävi hyvin, mutta olen miettinyt, ettei pidä olla tekemättä mitään, vaikka itselle voisikin koitua harmia tilanteeseen sekaantumisesta. Jotkut mahdollisuudet tulevat eteen vain kerran.”

Toistaiseksi toukokuisen tarinan kertominen ei ole vielä alkanut kyllästyttää. ”Vaikka ihmiset ovat lukeneet tarinani, he haluavat aina kuulla sen uudestaan suoraan minulta. Nämä ovat pieniä asioita, jotka merkitsevät minulle paljon.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat