Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin metroliikenteessä ongelmia aamulla – ”Juna sai tietokoneelta ristiriitaisia tietoja”

Kaupunki
 
Marja Airio / Lehtikuva
Tietokoneen ja metrojunan kommunikointivaikeudet aiheuttivat häiriön metroliikenteessä Helsingissä tiistaiaamuna.
Tietokoneen ja metrojunan kommunikointivaikeudet aiheuttivat häiriön metroliikenteessä Helsingissä tiistaiaamuna. Kuva: Marja Airio / Lehtikuva

Junaan tullut tekninen vika sotki Helsingin metroliikennettä varhain tiistaiaamuna. Juna oli lähtenyt hieman ennen kuutta Itäkeskuksen asemalta kohti keskustaa, kun se pian pysähtyi.

Kyydissä olleen matkustajan mukaan myös metrojunan valot pimenivät. Metron liikennöinnistä vastaavan Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) henkilöstö etsi vikaa kymmeniä minuutteja, minkä jälkeen matkustajat siirrettiin toiseen junaan.

Epäkuntoon mennyt juna tukki yhden raiteen, mikä puolestaan johti epäsäännöllisiin vuoroväleihin koko metroradalla.

Vastaava liikenteenohjaaja Teemu Hämäläinen HKL:n metrovalvomosta kertoo, että vika iski M200-sarjan junaan. Kyse on siis vuosituhannen vaihteessa käyttöön otetusta kalustosta.

”200-sarjan juna oli saanut ristiriitaisia tietoja, minkä takia se oli sitten lyönyt jarrut päälle”, Hämäläinen sanoo.

Ristiriitaiset tiedot junalle ”kertoi” sen oma tietokone, jolla on olennainen rooli junan liikuttamisessa. Mikäli kaikki ei ole kunnossa, pysähtyy juna Hämäläisen mukaan varotoimenpiteenä.

Kukaan ei loukkaantunut yllättävän pysähdyksen yhteydessä. Metrojunat kulkivat kello 8.30:n aikaan jo liki aikataulussaan.

Vuonna 1982 käyttöön otetun Helsingin metron vanhimmat junat ovat M100-sarjaa. Koeajossa on jo myös M300-sarja, jonka 20 nelivaunuista junaa täydentävät HKL:n kalustoa, kun länsimetro tuo lisäliikennettä metroradalle syksystä 2016 lähtien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat