Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Senaatintorille odotetaan 25 000 juhlijaa vuodenvaihteessa

Senaatintorilla Helsingin Kruununhaassa järjestetään torstaina perinteinen uudenvuodenjuhla, jota tähdittää tällä kertaa Maija Vilkkumaa.

Kaupunki
 
Juhani Niiranen / HS
Toissa uutenavuotena Senaatintorille pystytetyllä lavalla esiintyi muun muassa Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani.
Toissa uutenavuotena Senaatintorille pystytetyllä lavalla esiintyi muun muassa Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Senaatintorilla Helsingin Kruununhaassa järjestetään uudenvuodenaattona eli torstaina 31. joulukuuta perinteinen uudenvuodenjuhla. Visit Helsinkinä tunnettu Helsingin matkailuneuvonta odottaa yleisömäärän yltävän 20 000–25 000:een – siis samoihin lukemiin kuin edellisvuosina.

Tapahtuman tuottaja Erika Poikolainen neuvoo yleisöä saapumaan Senaatintorille totuttua aiemmin, sillä ohjelma alkaa jo iltakymmeneltä. Vielä viime vuonna juhlat käynnistyivät virallisesti kello 23.

Ensimmäisenä lavalle nousee We Love Helsingin dj, ja illan huipentaa Maija Vilkkumaa. Ohjelmassa on myös apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin ja Helsingin piispan Irja Askolan puheet sekä Suomen kansallisbaletin esittämä ote Lumikuningattaresta.

Senaatintorin ympäristössä on poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä uudenvuodenjuhlan vuoksi. Omien ilotulitteiden ampuminen on puolestaan kiellettyä Senaatintorilla, kuten se on koko ydinkeskustassa ja monissa muissakin paikoissa Helsingissä.

Uudenvuoden juhlallisuuksia on järjestetty Senaatintorin miljöössä jo vuodesta 1932 lähtien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat