Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uudenvuoden muistio: Perjantaina valtaosa kaupoista pitää ovensa kiinni, liikenteessä ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan

Ruokakaupat, kuten muutkin vähittäiskaupat, voivat olla auki uudenvuodenaattona 31.12. klo 7–18. Uudenvuodenpäivänä 1.1. suurin osa kaupoista on kiinni.

Kaupunki
 
Koonnut: Anni Tiirikainen
Katso kuinka monta euroa ilotulitepata polttaa sekunnissa
Katso kuinka monta euroa ilotulitepata polttaa sekunnissa
Aiotko ampua uutenavuotena ilotulitepatoja? HSTV laski, kuinka paljon rahaa palaa joka sekunti padan räiskyessä. Esimerkit valittiin sattumanvaraisesti, mutta kaikista tulee tuntuva lasku! Grafiikka: Boris Stefanov, toimittaja: Esa Juntunen.

Uudenvuodenpäivänä 1.1. suurin osa kaupoista on kiinni. Helsingin Asematunnelissa ja Kampin kauppakeskuksessa ruokakauppoja on avoinna 1.1. klo 10–22.

Lakimuutoksen perusteella kaupat saavat olla auki vapaasti 1.1. alkaen. Valtaosa suurista ruokakaupoista on kuitenkin kiinni, koska henkilökunnan työvuoroja ei olla ehditty järjestää uusien aukioloaikojen mukaisiksi.

Pankit ovat avoinna aattona klo 13 asti ja kiinni uudenvuodenpäivänä.

Helsingin pääposti (Elielinaukio 2 F) on auki aattona klo 18 asti ja kiinni uudenvuodenpäivänä.

Alkon myymälät ovat avoinna aattona klo 9–18 ja kiinni uudenvuodenpäivänä.

Helsingin seudun joukkoliikenteessä uudenvuodenyönä on lisälähtöjä bussi- ja metroliikenteessä, metrossa kaksi tuntia normaalia pidempään. Uudenvuodenpäivänä 1.1. ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan sekä yöliikenne perjantain ja lauantain välisenä yönä. U-bussilinjojen SS-lähtöjä ei ajeta.

Tarkemmat aikataulut löytyvät Reittioppaasta (www.reittiopas.fi).

Kaukoliikenteen bussiliikenteessä on poikkeuksia pyhien aikatauluissa. Tarkemmat tiedot löytyvät liikennöitsijöiden nettisivuilta.

Myös VR:n lähijunaliikenteessä on lisälähtöjä. Uudenvuodenpäivänä ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan. VR:n kaukojunat liikennöivät uudenvuodenpäivän sunnuntain mukaan. Aikataulut löytyvät osoitteesta www.vr.fi.

Valuutanvaihto onnistuu esimerkiksi Rautatieaseman Forexissa uudenvuodenpäivänä klo 9.30–17. Change Groupin toimipaikkoja on uudenvuodenpäivänä avoinna Helsinki–Vantaan lentoasemalla normaalien aukiolojen mukaisesti. Pohjoisesplanadin, Forumin ja Kampin toimipisteet ovat auki klo 10–18.

Terveyspalveluista helsinkiläisille kertoo neuvontanumero ympäri vuorokauden (p. 09 3101 0023).

Terveysasemat ovat kiinni uudenvuodenpäivänä.

Helsingissä terveyskeskuspäivystys on avoinna uudenvuodenpäivänä 1.1.aikuisille Haartmanin sairaalassa ja Malmin sairaalassa sekä lapsille Lastenklinikalla. Kiireellisissä sairaustapauksissa helsinkiläiset voivat hakeutua myös Jorvin päivystykseen Espooseen tai Peijakseen Vantaalle.

Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelevat ympäri vuorokauden.

Vantaalla päivystää uutenavuotena Peijaksen sairaala (Sairaalakatu 1, p. 09 4716 7060).

Espoossa terveysasioissa neuvotaan ympäri vuorokauden numerossa 09 871 0023, josta ohjataan tarvittaessa päivystyspisteisiin.

Suun terveydenhuollon päivystys on auki uudenvuodenpäivänä klo 9–21 Haartmanin sairaalassa. Yöpäivystys sijaitsee Töölön sairaalassa tapaturma-asemalla. Ennen päivystykseen tuloa on soitettava ajanvaraus.

Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin (010 195 202) päivystää juhlapyhinä klo 15–7.

Apteekeista Yliopiston apteekki päivystää Mannerheimintie 96:ssa ympäri vuorokauden ja Mannerheimintie 5:ssä uudenvuodenpäivänä klo 7–24. Avoinna on myös esimerkiksi Apteekki Medena Itäkeskuksen kauppakeskuksessa 1.1. klo 10–18. Vantaalla ovat avoinna esimerkiksi Myyrmannin apteekki klo 8–22, Tikkurilan apteekki uudenvuodepäivänä klo 12–16. Espoossa avoinna on Tapiolan apteekki uudenvuodenpäivänä klo 10–18. Tuusulan I apteekki on avoinna uudenvuodenpäivänä klo 12–17. Muiden apteekkien aukioloajat löytyvät osoitteesta www.apteekkariliitto.fi.

Helsingin Sanomat ei ilmesty 1.1., mutta HS.fi kertoo tuoreimmat uutiset myös silloin.

Sari Gustafsson
Uusi vuosi vaikuttaa liikenteeseen ja terveyspalveluihin.
Uusi vuosi vaikuttaa liikenteeseen ja terveyspalveluihin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat