Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luistelija hukkui Espoossa – jäihin putosi toinenkin

Kaupunki
 

Luistelija hukkui Espoossa keskiviikkona iltapäivästä, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos. Syynä olivat heikot jäät.

”Tapaus sattui Bodominjärvellä alle 50 metrin päässä rannasta”, kertoo päivystävä palomestari Jaakko Niskala.

”Meidän sukeltajiemme mukaan jään paksuus oli sentin tai alle.”

Ilmoituksen luistelijasta teki toinen ulkoilija. Niskalan mukaan luistelija oli ehtinyt olla vedessä ainakin puoli tuntia ennen pelastuslaitoksen saapumista paikalle.

Poliisi on tavoittanut menehtyneen henkilön omaiset ja toimittanut heille suruviestin.

Bodominjärvi on retkiluistelijoiden suosiossa. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle keskiviikkona iltapäivällä jäällä oli jopa parikymmentä luistelijaa.

Ensimmäisen onnettomuuden jälkeen jäihin putosi toinenkin luistelija. Paikalle oli kuitenkin jäänyt Helsingin pelastuslaitoksen pintapelastajia harjoittelemaan ja nämä onnistuivat pelastamaan miehen avannosta. Mies toimitettiin sairaalaan pahasti alilämpöisenä.

Pelastuslaitos muistuttaa kuitenkin, että jäät ovat vielä heikkoja vuodenaikaankin nähden. Ympäristökeskuksen jäänpaksuusmittauksien mukaan järjestään kaikkien havaintopaikkojen jäänpaksuudet poikkeavat keskiarvosta kolmesta sentistä jopa lähes kolmeenkymmeneen senttiin. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan jäille ei vielä kannata mennä.

Esimerkiksi Tuusulanjärven jään paksuus on keskiviikkona kahdeksan senttiä. Se on neljä senttiä vähemmän kuin keskiarvo havaintojaksolla vuosina 2002–2014. Kaikkiin jäänpaksuuksiin voit tutustua ympäristökeskuksen sivuilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat