Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltalaislehti listasi surkeimmat havainnekuvat – Helsingin Guggenheim kärjessä

The Atlantic -lehden alasivusto listasi vuoden surkeimpia havainnekuvia.

Kaupunki
 
Moreau Kusunoki Architectes
Helsingin Guggenheim-kilpailun voittajan havainnekuvaa pilkataan yhdysvaltalaismediassa.
Helsingin Guggenheim-kilpailun voittajan havainnekuvaa pilkataan yhdysvaltalaismediassa. Kuva: Moreau Kusunoki Architectes

Havainnekuva Helsingin Etelärantaan suunnitellusta Guggenheim-museosta niittää mainetta maailmalla – tällä kertaa kyse ei ole kuitenkaan järin mairittelevasta julkisuudesta. Arvostettu yhdysvaltalainen aikakauslehti The Atlantic nostaa Guggenheim-arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotuksen esille tuoreessa jutussaan, jossa esitellään ”vuoden surkeimpia arkkitehtuurisia havainnekuvia”.

The Atlanticin CityLab-alasivuston artikkelin pääkuvana on yksi havainnekuva arkkitehtitoimisto Moreau Kusunoki Architectesin Art in the City -suunnitelmasta, joka voitti Guggenheim-arkkitehtuurikilpailun kesäkuussa.

Suunnitelmaa on kutsuttu Suomessa majakaksi. The Atlantic puolestaan veistelee todella sumuisen havainnekuvan muistuttavan epäselvyydessään lähinnä linnoitusta Gondorin ja Mordorin rajalla. Gondor ja Mordor ovat jokseenkin synkeiltä näyttäviä paikkoja Keski-Maassa, joka puolestaan on J. R. R. Tolkienin luoma fantasiamaailma.

Muitakaan Guggenheim-arkkitehtuurikilpailun suunnitelmia ei käsitellä silkkihansikkain.

”Guggenheim-kilpailu pumppasi laavavirran tavoin esiin toinen toistaan myrkyllisempiä suunnitelmia”, The Atlantic kirjoittaa. Artikkelin yhteydestä löytyy myös linkki kuvagalleriaan, jossa on yhä nähtävillä kaikki 1 715 avoimeen arkkitehtuurikilpailuun lähetettyä työtä.

Kaikki Art in the City -suunnitelmaan liittyvät havainnekuvat eivät ole yhtä hämmentävän sumuisia kuin The Atlanticin kynsiin joutunut kuva. Tämä todetaan myös yhdysvaltalaislehden artikkelissa. Sitä ei toisaalta puntaroida, voisiko kuva olla alleviivausta majakkamaisuudelle ja navigoimiselle sumuisella merellä. Niin tai näin – rakennuksen ulkonäkö jää sitä katsoessa käytännössä mysteeriksi.

Tylyjen sanojen jälkeen The Atlantic kuitenkin korostaa, että lopputuloksesta voi tulla heikosta havainnekuvasta huolimatta hyvä – ja päinvastoin. Neuvottelut Guggenheimin tulemisesta Helsinkiin jatkuvat.

Atlantic esittelee artikkelissaan myös kasan muita viime vuoden omituisimmista havainnekuvista. Päähuomiona on se, että havainnekuvissa rakennukset näyttävät aina joltain ihan muulta kuin siltä, minkälaisia niistä niiden toteutuessa tulisi.

Miamiin suunniteltavan pilvenpiirtäjän päälle näyttää havainnekuvassa ilmestyvän taivaasta jumalainen valo ja Frankfurtiin kaavaillaan talorykelmää, joka näyttää repäistyn suoraan takavuosien hittitietokonepeli Paperboyn pelkistetystä graafisesta maailmasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat