Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Torilla tapaamiset saavat riittää – Helsinki siirtää kansanjuhlat Mäntymäelle

Helsinki harkitsee kansanjuhlien siirtämistä myös Kansalaistorille.

Kaupunki
 
Antti Johansson / HS
Suomen ensimmäinen jääkiekon maailmanmestaruus keräsi Helsingin Kauppatorille valtaisan yleisömäärän toukokuussa 1995.
Suomen ensimmäinen jääkiekon maailmanmestaruus keräsi Helsingin Kauppatorille valtaisan yleisömäärän toukokuussa 1995. Kuva: Antti Johansson / HS

Kun Suomi voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden tai Pertti Kurikan Nimipäivät Euroviisut, monien suomalaisten mieliin kumpuaa leikkimielinen huudahdus: torilla tavataan. Vaan ei tavata enää pitkään.

Ylen uutinen kertoo, että Helsingin kaupungin virkamiehet ja viranomaiset aikovat siirtää kansanjuhlat Kauppatorilta Olympiastadionin kupeessa sijaitsevalle Mäntymäen kentälle.

Syynä on turvallisuus. Helsinki ja viranomaiset pitävät reilun 10 000 neliömetrin kokoista aluetta leveyssuunnassa liian ahtaana ja riskialttiina.

”Riskitilanteista tämä päätös pitkälti johtuu. On pohdittu jo pitkään, onko Kauppatori paras paikka, kun meri on siinä hollilla. Kultahuumassa voi tulla ylilyöntejä ja mereen pyrkimistä”, sanoo Helsingin kaupungin elinkeino-osaston asiantuntija Päivi Munther Ylelle.

Myös Helsingin pelastuslaitoksen palotarkastaja Jukka Laiho sanoo Ylelle, että meri on Kauppatorin kohdalla turvallisuusriski.

Mereen on aiemmissa juhlissa putoillut yksittäisiä juhlijoita.

Mäntymäen kentän suhteen omia suunnitelmiaan on myös urheiluseura Helsingin IFK:lla.

Seura suunnittelee uutta monitoimiareenaa joko Mäntymäelle tai Urheilukadun ja Nordenskiöldinkadun risteykseen. Kumpaankin kokonaisuuteen kuuluisi myös asuntoja, Urheilukadun ja Nordenskiöldinkadun risteykseen niitä tulisi enemmän.

Helsingin viranomaiset eivät vielä tiedä, missä esimerkiksi kiekkomestaruutta juhlittaisiin, jos Suomi sattuisi ensi keväänä voittamaan.

”Sopivat paikat ovat Helsingissä aika kortilla. Esimerkiksi Senaatintori on tällaiseen liian pieni ja suljettu. Mäntymäen kenttä on todettu viranomaisten kanssa parhaaksi korvaavaksi paikaksi isoille kansanjuhlille”, Munther sanoo Ylelle.

Mahdollinen korvaava paikka voisi olla vaikkapa Musiikkitalon viereinen Kansalaistori.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat