Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten ilotulitus avasi Helsingin rakettijuhlat – Suvilahteen jonotettiin yli tunti

Suvilahden lasten uusivuosi oli melkein liian suuri menestys tänä vuonna

Kaupunki
 
Lasten ilotulitus palkitsi pitkän odotuksen
Lasten ilotulitus palkitsi pitkän odotuksen
Neiti Lilja Leimu-Brown, 3, raportoi Suvilahdesta, että siniset raketit olivat ihan parhaita. Toimittaja: Maija Aalto, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen

”Minä pidän paukutuksesta”, kommentoi ilotulitusta neiti Lilja Leimu-Brown, 3, uudenvuodenaattona Helsingin Suvilahdessa.

Lasten ilotulituksen muukin yleisö oli yhtä kiitollista. Yleisö hihkui, kirkui ja huokaili ihastuksesta, kun raketit alkoivat räjähdellä. Siniset olivat parhaita, kertoi nuori arvostelija.

Ilotulitus alkoi poikkeuksellisen aikaisin, jo viideltä – mutta toisaalta pitkän odotuksen päätteeksi.

Ilotulitusta katsomaan nimittäin toki mahtuivat kaikki, mutta suuri osa lasten uudenvuodentapahtumasta vaati perheiltä hyviä hermoja, lämpimiä vaatteita tai täydellistä ajoitusta. Suvilahteen saapui nimittäin niin paljon väkeä, että monet joutuivat odottamaan vuoroaan ulkona pitkiä aikoja päästäkseen ottamaan osaa ohjelmaan Kattilahallissa tai Circus Helsingin Generaattorisalissa. Lilja sekä Roosa ja Nick Leimu-Brown jonottivat sisälle yli tunnin.

”Ihan hauskaa, että lapsille järjestetään tällaista, mutta pitkä jonotusaika oli kyllä pettymys”, Roosa Leimu-Brown sanoo. Sisällä lapsi ehti käväistä pomppulinnassa ja pyörittää hetken hulavannetta, sitten aika jo loppuikin.

Miia Makkonen ja Vive Laisi harmittelivat samaa hallissa hetkeä ennen ilotulituksen alkua.

Janne Järvinen HS
Aaro Laisi ja Ida Makkonen leikkivät hiekassa Suvilahdessa.
Aaro Laisi ja Ida Makkonen leikkivät hiekassa Suvilahdessa.

Jonotukseen oli palanut äideiltä lapsineen puolitoista tuntia. Lapsia eli Laisin Pekko -vauvaa ja kolmevuotiasta Aaroa sekä Makkosen niin ikään kolmevuotiasta Idaa ei sen sijaan harmittanut yhtään mikään, kolmevuotiaat tekivät uljaasti kaivauksia Sea Lifen paikalle kärräämässä hiekkakasassa.

”Ei tänne ennen ole ollut tällaista ryntäystä. Muuten hyvä tapahtuma kyllä, ja tänä vuonna tarjontakin oli erilaista, oli sirkustakin”, kommentoi Laisi.

Aikaisempina vuosina lasten uudenvuodentapahtumaan piti noutaa lippu etukäteen, nyt sisälle pääsi kuka vain ilmaiseksi. Teemana oli tosiaan tällä kertaa sirkus: hallissa onnekkaat pääsivät ihmettelemään esimerkiksi Circus Helsingin temppurataa ja Heurekan liikkuvaa tiedeshow’ta.

Aino Tilli, 10, ja Johanna Hurtta, 9, pyörittivät hallissa vanteita niin etevästi kuin voimistelua harrastavilta neidoilta voi odottaakin . Tytöt olivat ehtineet käydä kummastelemassa myös Korkeasaaren torakoita täynnä olevaa kypärää.

”Uudeltavuodelta minä toivon kaikkea hyvää ja paljon lisää hienoja ilotulituksia”, kertoi Hurtta.

Janne Järvinen HS
Aino Tilli (vas.) ja Johanna Hurtta näyttivät, miten hulavanteita kuuluu pyörittää.
Aino Tilli (vas.) ja Johanna Hurtta näyttivät, miten hulavanteita kuuluu pyörittää.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat