Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki on urbaanin kulttuurin kotikaupunki, julistaa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri

”Täällä syntyy päivä päivältä enemmän ihmisten omista ideoista kumpuavia keksintöjä, tapahtumia ja muita hyviä tekoja”

Kaupunki
 
Sirpa Räihä / HS
Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) toivoo suomalaisilta suvaitsevaisuutta. ”Hyvä tahto voittaa vuonna 2016”, hän sanoo.
Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) toivoo suomalaisilta suvaitsevaisuutta. ”Hyvä tahto voittaa vuonna 2016”, hän sanoo. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Helsinki on noussut uuden urbaanin kulttuurin kotikaupungiksi, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr).

Senaatintorin uudenvuodenjuhlassa torstai-iltana puhunut Sauri sanoi pyrkineensä vuoden 2015 aikana miettimään usein, miten maailman tulevaisuudesta voisi antaa uusille sukupolville käsityksen, joka olisi samalla rehellinen ja optimistinen.

”Se ei välttämättä ole ollut aivan helppoa. Mutta kaikeksi onneksi meillä on tämä meidän Helsinkimme, joka on lyhyessä ajassa muuttunut uuden urbaanin kulttuurin kotikaupungiksi”, Sauri sanoi.

”Täällä syntyy päivä päivältä enemmän ihmisten omista ideoista kumpuavia keksintöjä, tapahtumia ja muita hyviä ja rohkeita tekoja. Helsinkiläiset toteuttavat unelmiaan, ja kaupungin palvelut koettavat tukea ja edesauttaa niiden toteutumista.”

Helsingissä on vuoden 2015 aikana ollut useita kaupunkikulttuuritapahtumia. Suuria ihmismassoja ovat liikuttaneet muun muassa ravintolapäivät sekä Kallio Block Party. Molemmat ovat saaneet alkunsa aktiivisten helsinkiläisten toiminnasta.

Sauri äityi puheessaan myös filosofiseksi ja kehotti helsinkiläisiä toimimaan ihmiskunnan valoisamman tulevaisuuden puolesta.

”Jos tieto on avointa, jos keskustelu on vapaata ja jos osaaminen on hyvällä tasolla, kaikki Suomen ja ihmiskunnan ongelmat löytävät lopulta ratkaisunsa. Meillä Helsingissä kaikki nämä tekijät ovat jo tarjolla. Valjastetaan ne yhteiseksi hyväksi”, Sauri sanoi.

”Tulevaisuus tarvitsee suuria päämääriä, vaikka ne vielä tänään tuntuisivat utopistisilta. Yhtenä kauniina päivänä voimme ajaa junalla poikki Suomenlahden Tallinnaan ja edelleen Varsovaan, Berliiniin ja Pariisiin. Missä on tahto, siellä on myös keinot.”

Helsingin apulaiskaupunginjohtajana vuodesta 2003 toiminut Sauri vetosi puheensa lopussa myös Eino Leinoa mukaillen suvaitsevaisuuden puolesta.

”Meidän pitää myös huolehtia siitä, että pienen promillen levittämät pahantahtoiset viestit eivät enää pääse lannistamaan koko maan keskusteluilmapiiriä ja mielialaa. Hyvä tahto voittaa vuonna 2016”, Sauri sanoi.

”Joskus muinoin oli vuoden vaihtuessa tapana lukea radiossa Eino Leinon runo Hymyilevä Apollo. Sen yleviä säkeitä on ehkä syytä hiukan päivittää nykyhetkeen: Oi ihmiset, toistanne suvaitkaa – niin pieni, pieni on maa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat