Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uuttavuotta juhlittiin poikkeuksellisen rauhallisesti Helsingissä

Pääkaupungin poliisilla oli selvästi vähemmän tehtäviä kuin viime vuonna

Kaupunki
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Uudenvuoden ilotulitukset Senaatintorilla.
Uudenvuoden ilotulitukset Senaatintorilla. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Helsingissä juhlittiin uuttavuotta poikkeuksellisen rauhallisesti, kertoo Helsingin poliisi.

Kokonaistehtäviä poliisilla oli uudenvuoden illan ja yön aikana 348 kappaletta. Viime vuonna vastaavana aikana tehtäviä oli selvästi enemmän eli 420. Esimerkiksi vuonna 2012 poliisitehtäviä oli 444.

Senaatintorilla oli uuttavuotta juhlimassa 35 000 ihmistä eli 5 000 enemmän kuin viime vuonna.

”Tehtävien määrä vastasi laadullisesti ja määrällisesti normaalia viikonloppua”, sanoi Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja, komisario Tuomo Tuohimaa perjantaina.

Tuohimaa arvelee rauhallisuuden syyksi sen, että poikkeuksellisen paljon ihmisiä on muualla Suomessa joulun ja uudenvuoden vietossa.

”Tässä on niin pitkät joulun ja uudenvuoden pyhät”, Tuohimaa sanoi.

”Olin vuosi sitten uutenavuotena töissä, ja silloin oli todella vilkasta.”

Helsingin poliisilla oli normaalia viikonloppua enemmän väkeä töissä.

”Ydinkeskustan alueella poliisi oli jalkautuneena eri paikkoihin”, Tuohimaa kertoi.

Helsingissä vilkkainta oli kaupungin eteläosassa ja keskustassa, jossa poliisitehtäviä oli 137. Pohjois-Helsingissä tehtäviä oli 137 ja Itä-Helsingissä 100.

Eniten uutenavuonna työllistivät häiriökäyttäytymiset, ilkivalta, päihtyneet, pahoinpitelyt ja kotihälytykset.

Uutenavuotena murtauduttiin illalla muun muassa Malmin apteekkiin. Teosta epäillään vuosina 1995 ja 1997 syntyneitä miehiä, jotka pakenivat paikalta juosten. Poliisi otti miehet kiinni Piilikujalla sijaitsevasta asunnosta. Heitä epäillään varkaudesta.

Pahoinpitelyjä oli Helsingissä 40 kappaletta. Päihtyneistä ihmisistä tuli poliisille 56 ilmoitusta. Ilkivaltaa koskevia poliisitehtäviä oli 71 ja kotihälytyksiä 45 kappaletta. Edellisenä vuonna pahoinpitelyjä oli 48, päihtyneitä 59, ilkivaltatehtäviä 55 ja kotihälytystehtäviä 32 kappaletta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti, että partioilla oli yön aikana ”tyypillisiä uudenvuodenaaton tehtäviä”.

Länsi-Uudenmaan poliisipartiot kävivät muun muassa kotihälytyksillä ja muilla häiriötehtävillä. Päihtymyksen vuoksi otettiin kiinni 15 ihmistä ja erilaisten rikosten vuoksi viisi ihmistä. Poliisin mukaan vakavia välikohtauksia ei uutenavuotena esiintynyt.

Hämeen poliisi kertoo, että etenkin väkivaltarikokset työllistivät partioita koko uudenvuoden yön ajan. Pahoinpitelyistä kirjattiin kymmenkunta rikosilmoitusta. Pahoinpitelyt tapahtuivat ravintoloissa, kaduilla ja kodeissa.

Lahdessa tapahtui vaarallinen ilotuliteonnettomuus, josta kirjattiin rikosilmoitus tuhotyöstä. Ilmeisesti hätäraketti ammuttiin kello 22:n aikaan Liipolassa talon ulkopuolelta asunnon kolminkertaiseen ikkunaan.

Raketti läpäisi lasit ja lensi sisälle asuntoon. Siellä se rikkoi muun muassa peilin ja oli vähällä osua asunnossa yksin olleeseen naiseen. Nainen sai sammutettua raketin aiheuttaman tulipalon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat