Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yllättävä tutkimustulos huonomaineisesta ammattiryhmästä: 87 prosenttia helsinkiläisistä arvostaa pysäköinninvalvojia

Kaupunki
 
Tuomas Selänne
Helsinkiläiset pitävät pysäköinninvalvojien työtä tärkeänä.
Helsinkiläiset pitävät pysäköinninvalvojien työtä tärkeänä. Kuva: Tuomas Selänne

Parkkipirkko tai lappuliisa – pysäköinninvalvojien lempinimet kaikuvat halveksuntaa, mutta totuus ammattiryhmän arvostuksesta näyttääkin olevan toinen. TNS Gallupin tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan helsinkiläiset suhtautuvat pysäköinninvalvojiin yllättävän positiivisesti.

Vain 11 prosenttia vastaajista suhtautui pysäköinninvalvojiin erittäin kielteisesti tai melko kielteisesti. Suurin osa 502 haastatellusta suhtautuu pysäköinninvalvojiin neutraalisti (42 prosenttia) tai melko myönteisesti (36 prosenttia). Aivan rakastettuja pysäköinninvalvojat eivät kuitenkaan ole. Vain seitsemällä prosentilla vastaajista yleismielikuva kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta on erittäin myönteinen.

Vastanneista 87 prosenttia oli sitä mieltä, että pysäköinninvalvojien työ on tärkeää – siitäkin huolimatta, että siitä saattaa koitua itselle harmia.

Tutkimus toteutettiin Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonnan toimeksiannosta.

Tutkimukseen vastanneet toivoivat myös, että valvontaa lisättäisiin paikka paikoin. Tarkempaa pysäköinninvalvontaa toivottiin erityisesti tilanteisiin, jolloin autoilija on pysäköinyt autonsa suojatien eteen, jalkakäytäville tai julkista liikennettä haittaviin paikkoihin.

Pysäköinninvalvojilta toivottiin kuitenkin myös inhimillisyyttä ja joustavuutta. Useiden vastanneiden mielestä säännöistä pitäisi voida joustaa tapauskohtaisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat