Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uuttavuotta juhlittiin rauhallisesti Helsingissä

Pääkaupungin poliisilla oli selvästi vähemmän tehtäviä kuin viime vuonna

Kaupunki
 

Helsingissä juhlittiin uuttavuotta poikkeuksellisen rauhallisesti, kertoo Helsingin poliisi.

Poliisilla oli uudenvuoden illan ja yön aikana 348 tehtävää. Viime vuonna vastaava luku oli 420. Vuonna 2012 poliisitehtäviä oli 444.

”Tehtävien määrä vastasi laadullisesti ja määrällisesti normaalia viikonloppua”, sanoi Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja, komisario Tuomo Tuohimaa perjantaina.

Tuohimaa arvelee rauhallisuuden syyksi sen, että poikkeuksellisen paljon ihmisiä on muualla Suomessa joulun ja uudenvuoden vietossa.

”Tässä on niin pitkät joulun ja uudenvuoden pyhät”, Tuohimaa sanoi. ”Olin vuosi sitten uutenavuotena töissä, ja silloin oli todella vilkasta.”

Helsingissä vilkkainta oli kaupungin eteläosassa ja keskustassa, joissa poliisitehtäviä oli 137. Pohjois-Helsingissä tehtäviä oli 137 ja Itä-Helsingissä 100.

Eniten uutenavuonna työllistivät häiriökäyttäytymiset, ilkivalta, päihtyneet, pahoinpitelyt ja kotihälytykset.

Uudenvuoden iltana murtauduttiin muun muassa Malmin apteekkiin. Teosta epäillään vuosina 1995 ja 1997 syntyneitä miehiä, jotka pakenivat paikalta juosten. Poliisi otti miehet kiinni Piilikujalla sijaitsevasta asunnosta. Heitä epäillään varkaudesta.

Pahoinpitelyjä oli Helsingissä 40 kappaletta. Päihtyneistä tuli 56 ilmoitusta. Ilkivaltaa koskevia poliisitehtäviä oli 71 ja kotihälytyksiä 45. Edellisenä vuonna pahoinpitelyjä oli 48, päihtyneitä 59, ilkivaltatehtäviä 55 ja kotihälytystehtäviä 32.

Länsi-Uudenmaan poliisipartiot kävivät muun muassa kotihälytyksillä ja muilla häiriötehtävillä. Päihtymyksen vuoksi otettiin kiinni 15 ihmistä ja erilaisten rikosten vuoksi viisi ihmistä.

Hämeen poliisi kertoo, että Lahdessa tapahtui vaarallinen ilotuliteonnettomuus. Raketti ammuttiin torstai-iltana asunnon kolminkertaiseen ikkunaan. Raketti lensi sisälle asuntoon ja oli vähällä osua asunnossa yksin olleeseen naiseen. Nainen sai sammutettua raketin aiheuttaman tulipalon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat