Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uimarit tunkivat Leppävaaran halliin

Lähes kolmen vuoden ja 42 miljoonan euron remontti- ja laajennusurakka valmistui lauantaina.

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Marko Savolainen testasi Leppävaaran uimahallin ponnahduslautaa. Taustalla Sari Savolainen ja tytär Ida, 8.
Marko Savolainen testasi Leppävaaran uimahallin ponnahduslautaa. Taustalla Sari Savolainen ja tytär Ida, 8. Kuva: Kimmo Räisänen
Fakta

Maauimala avautuu toukokuussa

 Vuosikymmenten odotus päättyy toukokuussa, kun Espoon ensimmäinen maauimala avautuu Leppävaarassa.

 Maauimalaan on rakennettu 25 × 50 metrin allas, monitoimiallas ja pikkulasten allas sekä vesiliukumäki.

 Maauimalan yhteyteen valmistuu kaksi rantalentopallokenttää.

Leppävaara

Ensimmäiset asiakkaat seisoivat jonottamassa jo tunti ennen virallista avaushetkeä, kun Leppävaaran uimahalli otettiin viimein käyttöön lauantaina pitkän remontin jälkeen. Melkein kolme vuotta kestäneet remontti ja laajennusurakka olivat tehneet ihmisistä malttamattomia.

”Kyllä tätä rakennusta on kierretty monta kertaa ja yritetty päätellä, missä vaiheessa urakka oikein on. On tätä odotettu”, sanoo konkariuimari Maija Bergman hymyillen.

Vuonna 1969 valmistunut halli on kuulunut valmistumisestaan lähtien Bergmanin elämään. Hän ennätti opettaa lapsia uimakoulussa 1950-luvulla Laaksolahden Pitkäjärvellä. Kun järvi saastui 1960-luvulla, uimaseura Laaksolahden Virin aktiivit järjestivät 25-metrisen muovialtaan järven kupeeseen.

Kunnon uimahalli nosti uintiharrastuksen Länsi-Espoossa aivan uudelle tasolle. Laaksolahden Viri oli muun muassa MM-kultamitalisti Antti Kasvion kotiseura. Bergmania tutun hallin muodonmuutos ihastuttaa.

”Uusi terapia-allas ja hyppyallas ovat mainioita. Eihän vanhassa hallissa ollut ponnahduslautaa ollenkaan. Pienemmät uimarit ovat sellaista kaivanneet.”

Laajennuksen jälkeen hallin vesipinta-ala käytännössä kaksinkertaistui. Hyppyaltaasta on erotettu osasto vesijuoksijoille, joten vanhan hallin kahdeksan 25-metristä rataa ovat täysin uimareiden hallussa.

Ohjatulle vesiliikunnalle on varattu oma terapia-altaansa. Terapia- ja hyppyaltaiden lisäksi laajennusosaan on mahdutettu vielä kylmävesiallas, pienten lasten allas ja kaksi poreallasta.

Toiseen porealtaaseen on tungeksinut heti aamusta seitsemän nuorta, jotka harjoittelevat hallissa kilpauintia. Kahden ja puolen vuoden remontin aikana uimarit ovat tottuneet liikkuvaan elämään, kun harjoituksia on pidetty milloin Espoonlahdessa, milloin taas Tapiolassa – joskus jopa Kirkkonummella.

”Jos kahdeksan kertaa viikossa käy uimahallissa, siitä hallista tulee kuin toinen koti”, summaa Sanni Väyrynen ryhmän ilon Leppävaaran valmistumisesta.

Uimareita hieman arveluttaa vanhojen kaakelipintaisten altaiden vaihtuminen teräsaltaisiin.

”Onhan se vähän kuin peltipurkissa uisi”, nauraa Tiiariikka Vihko. Toisaalta: eipä tarvitse murehtia siitä, että kaakelit irtoilisivat kuten Tapiolan uimahallissa kalliin remontin jälkeen.

Jo avajaispäivänä käy selväksi, että Leppävaaran uimahallista tulee lapsiperheiden suosikki. Marko, Sari ja Ida Savolainen ennättävät ensimmäisen tunnin aikana hyppyaltaalle, jossa Marko-isä pääsee testaamaan ponnahduslautaa.

”Olemme yleensä käyneet kerran viikossa uimassa, mutta jatkossa tulemme ehkä jopa kahdesti viikossa”, hän arvelee.

Tämä tukee Espoon liikuntatoimen arviota siitä, että Leppävaaran uimahalliin voi tulla uudistusten jälkeen jopa 450 000 kävijää vuodessa. Ennen vanhan hallin sulkeutumista vuoden 2013 huhtikuussa kävijöitä oli noin 150 000.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat