Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Noin puolet lapsista jää kotiin lomilla

Ilmoittamattomien poissaolojen takia päiväkodit joutuvat pitämään liikaa henkilökuntaa töissä.

Kaupunki
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Valtaosa päiväkodeista on joulun välipäivinä kiinni.
Valtaosa päiväkodeista on joulun välipäivinä kiinni. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Tuhannet perheet tekevät Helsingin päiväkodeille oharit loma-aikoina. Esimerkiksi joulun välipäivinä Helsingin päiväkodeista hoitopaikka on varattu noin 4 400 lapselle. Heistä hoitoon saapuu kuitenkin vain noin puolet eli 2 200 lasta.

Helsingin kaupungin omissa päiväkodeissa on yhteensä hieman yli 22 000 lasta. Ilmoittamattomien poissaolojen takia päiväkodit joutuvat pitämään liikaa henkilökuntaa töissä. Varhaiskasvatusvirasto on kuitenkin oppinut varautumaan.

”Kokemus on opettanut, ettemme varaa hoitohenkilökuntaa ilmoitetun määrän mukaisesti”, sanoo Latokartanon varhaiskasvatusalueen päällikkö Kirsi Mustila.

Varhaiskasvatusvirasto ei ole selvittänyt syitä siihen, miksi poisjääntiprosentti on joulun välipäivien aikaan näin suuri.

”Ehkä lapsi pääseekin vaikka mummolaan hoitoon tai sitten vanhemmille järjestyykin lomaa. Hakemuksissa on varmasti lähdetty siitä, että lapsi tarvitsee oikeasti hoitopaikan.”

Poisjääntien suuri osa saattaa johtua siitäkin, että päiväkodit pyytävät vanhempia ilmoittamaan joulua koskevat loma-aikansa jo marraskuun alussa.

Ylivoimaisesti suurin osa kaupungin päiväkodeista on ollut joulun välipäivät kiinni, sillä Helsingissä on yhteensä hieman alle 280 päiväkotia.

”Osa asiakkaista on purnannut siitä, miksi oma päiväkoti ei ole ollut auki. Me olemme yrittäneet selittää, että päiväkodin pyörittäminen vaatii kohtuuttoman paljon henkilökuntaa tällaisena aikana”, Mustila sanoo.

Hän arvioi, että lapsille olot ovat mainiot. ”Kun lapsia on vähemmän, heidän on kivempi leikkiä siellä rauhassa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat