Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo aikoo nostaa lääkärikäynnin hinnan yli 20 euroon

Espoo linjaa nyt, nostaako kaupunki sosiaali- ja terveyspalvelujen maksuja lähes 30 prosenttia

Kaupunki
 
Sirpa Räihä / HS
Espoossa suunnitellaan terveyskeskusmaksujen korottamista. Kuva on otettu Tapiolasta maaliskuussa.
Espoossa suunnitellaan terveyskeskusmaksujen korottamista. Kuva on otettu Tapiolasta maaliskuussa. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Espoo aikoo korottaa sosiaali- ja terveyspalvelujensa asiakasmaksuja suurimman sallitun määrän eli liki kolmekymmentä prosenttia.

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee asiaa torstain kokouksessaan. Lopullisesti asiasta päättää valtuusto.

Suomen hallitus linjasi marraskuussa, että tavanomaisten pienten indeksikorotusten lisäksi kunnat voivat nostaa maksuja kerralla enemmän.

Espoossa esimerkiksi lääkärikäynnin hinta terveyskeskuksessa nousisi 16,10 eurosta 20,90 euroon helmikuun alussa. Hoitajan vastaanotolta terveyskeskuksessa alettaisiin periä 11,50 euron maksua, kun se tätä ennen on ollut ilmaista.

Maksua ei Espoossa edelleenkään perittäisi kaikilta. Terveyskeskuksessa voisivat siis edelleen käydä ilmaiseksi esimerkiksi lapset ja nuoret, pienituloiset eläkeläiset, veteraanit, osa työttömistä, päätoimiset opiskelijat, pakolaiset sekä varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet. Myös maksukatto ja maksullisten käyntien enimmäismäärät säilyisivät: siis esimerkiksi se, että vain kolme ensimmäistä lääkärikäyntiä maksavat Espoossa.

Korotukset koskisivat monen muunkin palvelun hintoja, siis esimerkiksi hammashoitoa, kotipalvelua, mielenterveys- ja päihdepalveluja ja vanhusten sekä vammaisten tuettua asumista.

Helsinki päättää omista mahdollisista korotuksistaan maksuihin alkuvuodesta. Terveyskeskusmaksuja pääkaupungissa ei tosin nykyisin peritä lainkaan.

Vantaalla esitetään myös täysiä korotuksia. Asia jäi ensimmäisessä käsittelyssä joulukuussa pöydälle, päätöksiä tehdään myöhemmin tänä vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat