Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tamminiemen kirjelaatikkoon murtauduttiin – Posti ei tiedä, vietiinkö laatikosta postia vai ei

Postin kirjelaatikoihin murtauduttiin viime vuonna selvästi aiempaa enemmän.

Kaupunki
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Rahan tai muun arvotavaran lähettäminen kirjelaatikkoon jätetyissä lähetyksissä ei ole sallittua postin toimitusehtojen mukaan, vaan kaikki arvokkaat lähetykset tulisi lähettää postivakuutettuina.
Rahan tai muun arvotavaran lähettäminen kirjelaatikkoon jätetyissä lähetyksissä ei ole sallittua postin toimitusehtojen mukaan, vaan kaikki arvokkaat lähetykset tulisi lähettää postivakuutettuina. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Meilahti. Postin kirjelaatikko väännettiin väkivalloin auki Helsingin Tamminiemessä maanantaina päivällä.

On mahdollista, että laatikosta on viety postia. Posti tyhjensi laatikon aamulla kello 9.00 ja kirjelaatikon vauriot havaittiin kello 13 samana päivänä.

”Me emme tiedä, onko laatikkoon jätetty postia tuona aikana”, sanoo Ulla Parviainen Postin viestinnästä. Kirjelaatikko oli tyhjä, kun ilkivaltaa ryhdyttiin tutkimaan.

Ensimerkit viittaisivat Parviaisen mukaan siihen, että laatikkoon on murtauduttu sillä tarkoitukselle, että se saadaan tyhjennettyä. ”Ne ovat hyvin tukevarakenteisia. Ne täytyy väkivalloin vääntää auki ja käyttää paljon voimaa.”

Poliisi tutkii asiaa.

Kirjelaatikoihin murtautumiset ovat yleistyneet selvästi vuoden 2015 aikana. Erityisen monta kirjelaatikoihin kohdistettua murtoa tehtiin joulun alla. ”Se rikollinen hyöty on hyvin pieni siihen nähden, että se on rikos. Se on rangaistava teko”, Parviainen muistuttaa.

Rahan tai muun arvotavaran lähettäminen kirjelaatikkoon jätetyissä lähetyksissä ei ole sallittua postin toimitusehtojen mukaan, vaan kaikki arvokkaat lähetykset tulisi lähettää postivakuutettuina. Postilla on yhteensä 6 700 kirjelaatikkoa.

Posti kehottaa kaikkia, jotka ovat jättäneet postia kirjelaatikkoon maanantaina 4.tammikuuta kello 9–13 välisenä aikana tekemään rikosilmoituksen poliisille.

Korjaus maanantaina 4.tammikuuta kello 20.36: Postilaatikko-sanat otsikossa sekä toisessa ja kolmannessa kappaleessa korjattiin oikeaan muotoon kirjelaatikko.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat