Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tikkurilan Jokirantaan ehdotetaan rannalta toiselle siirrettävää esiintymislavaa, luistinrataa ja näkötornia

Vantaa julkisti ehdotukset, joiden pohjalta Tikkurilan vihreää sydäntä tulevaisuudessa kehitetään

Kaupunki
 
Vantaan kaupunki
”Haloja” on yksi Tikkurilan Jokirannan alueen suunnittelukilpailun viidestä ehdotuksesta. Ehdotusten tekijöitä ei ole paljastettu.
”Haloja” on yksi Tikkurilan Jokirannan alueen suunnittelukilpailun viidestä ehdotuksesta. Ehdotusten tekijöitä ei ole paljastettu. Kuva: Vantaan kaupunki

Vantaa on julkistanut viisi ehdokasta, jotka ottavat osaa Tikkurilan Jokirannan maisema-arkkitehtuurikilpailuun. Mitään ehdotusta ei ole tarkoitus toteuttaa ihan sellaisenaan, vaan voittajatyö toimii pohjana alueen tulevalle suunnittelulle.

Puistoalueelle on mietitty esimerkiksi kahta uutta siltaa kevyelle liikenteelle, uusia harrastusmahdollisuuksia, tilaa tapahtumille ja rantakahvilaa. Ulkoilureittejä on tarkoitus kunnostaa ja lisätä etenkin veden äärelle.

Haloja!-niminen ehdotus toisi Heurekan rannalle kelluvan ravintolan. Ehdotuksessa rakennettaisiin myös vastarannalle leikkipaikka, yleinen sauna Silkkitehtaan vedenpuhdistamolle ja Tikkurilantien pohjoispuolelle esimerkiksi parkouriin, kiipeilyyn ja skeittailuun sopiva Toiminta-aukio. Toiminta-aukiolla ja Silkissä voitaisiin myös järjestää erilaisia tapahtumia.

Keidas-ehdotus nostaisi joen näkyvämmäksi osaksi Tikkurilan keskustaaa tekemällä rantaan uusia reittejä ja raivaamalla kasvillisuutta sekä luomalla vihreitä akseleita esimerkiksi keskustan ja Heurekan suuntaan. Esimerkiksi osa padosta kosken juurella purettaisiin ja nykyisestä hulevesialtaasta tehtäisiin kalastusallas.

Oksat pois -ehdotus toisi myös rantaan paljon uusia polkuja ja vuokralampaita hoitamaan kasvillisuutta. Silkin edustalle syntyisi myös näköalatorni. Heurekan rantaan rakennettaisiin lapsille seikkailuleikkipaikka lapsille ja laituri oleskelu-, tapahtuma- ja uimapaikaksi saunoineen. Vernissan vanhasta paloasemasta tulisi taidegalleria.

Streamdreams-ehdotus vahvistaisi nykyisin alueilla olevien rakennusten toimintaa. Silkkitehtaalle haluttaisiin vilkas keskustori, jolla olisi kaupan käsitöitä ja ruokaa. Myllyn viereen tulisi vesileikkipaikka ja kuntoilupaikka ja kanoottivaja. Tästä itään syntyisi teltta, joka toimisi kesällä tanssi- ja teatteritapahtumien paikkana ja talvella luistinratana. Vedenpuhdistamoon syntyisi sauna ja joen etelärannalle amfiteatteri laajoille kaupunkitapahtumille.

Taikapeilin perhoset -ehdotus hakee teemansa luonnosta ja saduista ja sijoittaa rannoille pieniä ja osin kätkettyjäkin taideteoksia. Kasvillisuutta jaetaan muun muassa päiväperhosia houkutteleviin kukkapuutarhoihin ja esimerkiksi yrttejä ja hedelmäpuita pursuaviin syötäviin puutarhoihin. Heurekan eteen syntyvä tapahtuma-aukio hakee muotonsa perhosen siivistä. Esiintymislava kelluu joessa ja sen paikkaa voi siirtää vaijerin avulla rannalta toiselle.

Kilpailuehdotuksista toivotaan nyt myös kommentteja käyttäjiltä. Ehdotukset ovat esillä Vantaa-infossa kauppakeskus Dixissä 5.–20. tammikuuta ja Vantaan kaupunginmuseossa 12.–20.tammikuuta sekä verkossa. Kommentteja kerätään sekä verkossa karttapohjaisella sovelluksella että asukastyöpajassa Vernissassa.

Kilpailun voittaja valitaan helmikuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat