Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katuja suljetaan Helsingin keskustassa – autojen tilalle valotaideteoksia

Viime vuonna yli 200 000 kävijää kerännyt valofestivaali Lux Helsinki alkaa keskiviikkona.

Kaupunki
 
Juhani Niiranen / HS
Lighting Design Collectiven Anonymous-valoteos Finlandia-talon seinässä viime vuoden Lux Helsinki -tapahtumassa.
Lighting Design Collectiven Anonymous-valoteos Finlandia-talon seinässä viime vuoden Lux Helsinki -tapahtumassa. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Valofestivaali Lux Helsinki alkaa keskiviikkona. Tapahtuma tuo tullessaan paitsi näyttäviä valotaideteoksia myös poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä.

Suurin osa liikennepoikkeuksista koskee moottoriajoneuvoja. Annankatu on suljettu väliltä Eerikinkatu–Lönnrotinkatu. Kalevankadulla katkos on puolestaan Fredrikinkadun ja Yrjönkadun välillä ja Hallituskadulla Unioninkadun ja Snellmaninkadun välillä.

Autoliikenne ohjataan Kirkkokadulle, joka on Helsingin kaupungin mukaan kaksisuuntainen tapahtuman ajan. Jalankulku siirtyy Annankadun itäpuolelta kadun toiselle puolelle Kalevankadun ja Eerikinkadun välisellä osuudella.

Pysäköintiin tulee Helsingin kaupungin mukaan rajoituksia Annankadulla, Kirkkokadulla, Yliopistonkadulla sekä Senaatintorin eteläreunalla.

Liikennepoikkeukset alkavat keskiviikkona kello 16.30. Järjestelyt ovat voimassa päivittäin kello 22.30:een aina tapahtuman päättymiseen eli 10. tammikuuta asti.

Lux Helsinki -valofestivaali on järjestetty vuodesta 2009 lähtien. Tänä vuonna uutuutena on valoteosten reitti, joka alkaa Ateneumin taidemuseolta ja päättyy Annantalolle. Tapahtuman keskeisimpiä katuja ovat Esplanadi, Bulevardi ja Annankatu.

Valotaidetapahtuma kehittyy myös aiempaa monipuolisemmaksi kaupunkifestivaaliksi, sillä mukana on katuruokaa. Yleisö pääsee katselemaan valoteoksia maksutta päivittäin kello 17–22.

Viime vuonna Lux Helsinki -tapahtumassa vieraili yli 200 000 kävijää.

Nyt.fi on listannut kolme tärppiä, joiden avulla pääsee hyvin vauhtiin valojen keskellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat