Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uimari polskutteli meressä kipakassa pakkassäässä Helsingin Vuosaaressa

Kaupunki
 
Christian Westerback
Tuntematon uimari pulahti pakkassäästä huolimatta veteen Vuosaaren Uutelassa.
Tuntematon uimari pulahti pakkassäästä huolimatta veteen Vuosaaren Uutelassa. Kuva: Christian Westerback

Sodankylässä mitattiin tiistaina kuluvan talven toistaiseksi kylmin pakkaslukema, mutta Helsingissä uidaan vielä meressä. Ainakin yksi talviuimari innostui havaintojen mukaan polskuttelemaan, vaikka elohopea painui lämpömittarissa lähelle 20 miinusastetta etelärannikollakin.

Olosuhteet ovat varmasti oivat karaistuneille talvi- ja avantouimareille, mutta kaikki muut keksivätkin jo varmasti hyytävää merta lämpimämpiä harrastuspaikkoja.

”Pitäähän sitä aika karaistunut kaveri olla, jos menee ilman saunaa uimaan tällaisessa pakkasessa. Varmasti hän oli ihan tottunut talviuimari”, kertoo uimarin Uutelan alueella Helsingin Vuosaaressa tiistaina puoliltapäivin bongannut HS:n entinen valokuvaaja Christian Westerback.

Alasti uimareissun heittänyt mies kuivaili ja pukeutui Westerbackin mukaan kaikessa rauhassa rannalla. Uimari ei vaikuttanut olevan lainkaan kylmissään.

Meriveden lämpötila on Helsingin edustalla vain muutamia asteita. Kuluvan talven toistaiseksi kylmin pakkaslukema kirjattiin puolestaan tiistaiaamuna ylös Utsjoella: -31,4 astetta.

Paikoittain meri on jo jäässä, mutta Suomenlahden merivartiosto varoittaa heikoista jäistä koko Suomenlahden alueella. Viranomaiset pelastivat tiistaina iltapäivällä pilkkijän, joka vajosi jäihin Espoon Suvisaaristossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat