Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkeasaaren puolivuotias kissapeto sai nimen Hope

Amurinleopardin nimikisaan tuli yli 1 800 ehdotusta.

Kaupunki
 
Mari Lehmonen / Korkeasaari
Puolivuotias Hope tallusteli joulukuun alussa lumettomassa tarhassaan.
Puolivuotias Hope tallusteli joulukuun alussa lumettomassa tarhassaan. Kuva: Mari Lehmonen / Korkeasaari

Korkeasaaren puolivuotiaan amurinleopardin pennun nimeksi on valittu Hope (toivo).

Hope oli yksi niistä kolmesta nimestä, joita eläintenhoitajat olivat ideoineet äänestyksen vauhdittamiseksi. Nimikilvan voittaja selvisi tiistaina.

Nimen piti alkaa H-kirjaimella, joka oli viime vuonna syntyneiden pentujen nimien alkukirjain.

Vastauksia nimikyselyyn tuli yhteensä 2 800, joista 1 800 oli kansalaisten omia ehdotuksia nimeksi. Hope sai ääniä yhteensä 671. Kaksi muuta alustavaa ehdotusta, Habanero ja Hobitti, saivat yhteensä vain puolet Hopen äänisaaliista.

Yleisön omat ehdotukset olivat eläintenhoitajien mielestä kekseliäitä. Leopardin sähäkästä luonteesta ja käyttäytymisestä inspiraationsa saivat esimerkiksi Haamu, Happy, Hazard, Hunter, Hurja ja Hurrikaani.

Habaa ehdotettiin myös siitä syystä, että leopardien elinalueen lähellä on Habarovskin kaupunki. Suosittu nimi-idea oli Hamur, joka yhdistää H-alkukirjaimen ja Amurin. Moni oli päätynyt talvisiin nimiehdotuksiin Halla ja Huurre.

Pennun suloinen ulkomuoto kirvoitti sellaisia nimiä kuin Hali, Hani, Hurmur ja Hattara. Horizon-nimeä perusteltiin runollisesti: ”Kohdatessaan taivaan ja meren antaa aurinko valonpilkahduksen. Tulevaisuuden toivoa, valoa, kohden antaa horisontti merkityksen.”

Toivoa tarkoittava nimi sopii Korkeasaaren eläintenhoitajien mielestä äärimmäisen uhanalaisen alalajin tulevaisuudentoivolle.

Amurinleopardeja on Venäjän kaukoidässä luonnonvaraisina noin 80, mutta kanta on kääntynyt kasvuun ensimmäistä kertaa seurantahistoriansa aikana. Tänä vuonna käynnistyvä luontoonpalautusprojekti antaa lisää toivoa amurinleopardin säilymiselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat